Fashion

AlexanderwangxH&M

12 november 2014

De echte fashionista wist het natuurlijk al lang: Alexander Wang werd de volgende disigner voor H&M! Deze collectie kwam afgelopen donderdag uit. Ik was daar natuurlijk bij en heb één item weten te scoren!

Wang Wang into the room, I know you want it. (Grapje)

Elk jaar vindt er een samenwerking plaats tussen een top designer en H&M. H&M probeert dit meestal zo geheim en exclusief mogelijk te houden en daarom duurde het dit jaar naar mijn idee best lang voor de eerste geruchten over Alexander Wang naar boven kwamen.

Ik was helemaal enthousiast toen ik dit hoorde want ik ben dol op de stukken van Alexander Wang! Het enige nadeel  is normaal gesproken, obviously, de prijs. H&M gaat hier goed op in en verkoopt de topstukken uit de collectie voor een (voor designstukken) zacht prijsje.

image

Deze collectie heeft een sportief karakter, H&M omschrijft de collectie als: een mix van High Fashion en sport. Er zitten stukken tussen die je gewoon in het dagelijks leven kan dragen, maar de meeste items zijn toch echt sportswear. Ze hadden bijvoorbeeld ook hele gave bokshandschoenen en een skibril.

Van tevoren kon je zien aankomen, onder andere op social media, wat de meest gewilde stukken zouden worden. Namelijk onder andere de scubatop in het grijs en zwart waar WANG op stond en de enkellaarsjes.

Ik heb deze scubatop gepast, maar het was toch niet zo mijn ding. Ik vond het materiaal heel gaaf, maar de pasvorm vond ik niet geweldig.

wang1

Wat ook heel erg opvallend was, was dat er geen kleur in de collectie te bekennen was. Heel veel zwart, grijs en wit. Je moet er van houden, ik hou persoonlijk wel van een beetje kleur maar als ik in mijn kast kijk zie ik ook heel veel grijs en zwart terugkomen. Zo erg vond ik het dus niet.

Uiteindelijk heb ik een, al zeg ik het zelf, prachtig jurkje weten te bemachtigen! Check hieronder de foto’s

image

image(2)

image(3)

Waarom heb ik uit al de stukken precies dit jurkje gekozen? Ik vind de stof heel grappig, ik heb nog nooit zo’n soort stofje gezien maar het zit heel erg lekker! Verder is de pasvorm perfect, het jurkje sluit heel goed aan op mijn lichaam en benadrukt mijn vrouwelijke vormen. Verder is het ook een sportief jurkje, het doet me een beetje aan boksen denken, ook fijn dat het jurkje lange mouwen heeft, dus ook goed te dragen in de winter!  de letters Wang die overal terug komen vind ik ook leuk, het is natuurlijk wel fijn dat het te zien is dat je een design stuk aan hebt. Het klinkt misschien heel cru, maar als er geen Wang op stond had ik er denk ik geen 80 euro aan uitgegeven. Ik ben enorm blij dat ik dit jurkje heb kunnen bemachtigen, mijn enige designer jurkje, en dan wil ik graag laten zien dat Alexander Wang de designer is.

Ook een leuk detail: ik heb er een leuk tasje bij gekregen, het is gemaakt van een soort leer en voelt best luxe aan leuk om zo af en toe te dragen!

Ik ben enthousiast, ik vind de collectie echt heel leuk, vooral omdat het niet zo standaard is!

Wisten jullie dat Alexander Wang een collectie voor H&M heeft ontworpen? Zo ja, hebben jullie ook een stuk kunnen bemachtigen?

Liefs,

Marloes

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Renate 12 november 2014 at 17:16

    Leuk gemaakt Loes! XX

  • Leave a Reply