Beauty

BE creative – Brush Cleanser

13 november 2014
image-2014-11-13

Ik heb een aantal weken geleden een artikel geschreven over hoe belangrijk het is om je kwasten eens in de zoveel tijd te wassen en hoe je dat het makkelijkste thuis kan doen. Nu bestaan er ook hele handige middeltjes om je kwasten schoon te maken, ik was hier heel benieuwd naar en daarom heb ik vandaag een brush cleanser voor jullie getest. Lees verder voor mijn verslag!

Vandaag test ik voor jullie de BE Brush Cleanser, BE is bij de Ici Paris XL te koop.

Ik was nog niet bekend met kwasten reinigende middelen, ik hield diehard vast aan mijn afwasmiddel-olijfolie methode, want die methode is wat mij betreft perfect. De haren van je kwasten drogen niet uit door het voedende karakter van de olijfolie en met het afwasmiddel spoel jij al je viezigheid gemakkelijk uit je kwast.

image-2014-11-13(1)

Ik heb gehoord dat de MAC brush cleanser ook heel goed moet zijn, maar die vond ik een tikkeltje te duur om te proberen, vandaar dat ik het merk BE heb gekocht.

Oké laten we van start gaan, de bedoeling is dat je wat vloeistof op je kwast spuit en het vervolgens goed uitspoelt met water.

Ten eerste ruik ik als ik het spulletje op mijn kwast spuit een sterke alcohol en parfum lucht. Oh oh, alcohol is super uitdrogend en daarom helemaal niet goed voor de haren van je kwasten, parfum is eigenlijk ook not done. Jammer!

image-2014-11-13

Verder komt er helemaal geen viezigheid uit mijn kwasten, terwijl ik mijn meest smerige kwasten heb gepakt. Ze worden gewoon helemaal niet schoon! Met het uitspoelen komt er een beetje viezigheid uit maar dat is niet de moeite, vergeleken met mijn normale methode komt er bijna niks uit.

Oké, dit is echt zo’n enorme tegenvaller dat ik er teleurgesteld van ben. Wat doet dit product wel? Naar mijn idee droogt het mijn kwasten alleen maar uit.

Op onderstaande foto zie je een paar kwasten voor het wassen, zoals je ziet heb ik mijn meest vieze kwasten gepakt om dit product zo goed mogelijk te kunnen testen.

image-2014-11-13(3)

Hier zie je mijn kwasten na het wassen: ik heb heel hard moeten boenen maar het was tevergeefs. Even voor de duidelijkheid, het topje van de linker kwast en de middelste kwast zijn gebruikelijk na het wassen zo goed als wit. Moet je nu zien! Ik heb naar mijn idee de viezigheid alleen maar verspreid.

image-2014-11-13(4)

Oké, mijn conclusie is volgens mij al vrij duidelijk: koop dit product niet, het doet niets goeds voor je kwasten en maakt ze zeker niet schoon! Dit product kost 6,99 euro voor 150 ml. Zonde van je geld!

Wat is voor jullie de perfecte manier om je kwasten schoon te maken? Ik blijf vasthouden aan mijn oude vertrouwde methode.

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply