Beauty

Beauty Secrets | Kokosolie

23 juli 2015

Het schijnt voor alles goed te zijn: kokosolie. Je kan er mee koken, je haar een oppepper geven of je huid er mee insmeren. Zelf gebruik ik het alleen in mijn haar door middel van een hot coconutoil treatment. Super simpel, en super goedkoop in vergelijking met de kapper.

Zeker nu ik mijn haar geverfd heb en de punten licht zijn wil ik goed voor mijn haar zorgen. Een keer per week een hot coconutoil treatment is genoeg om mijn lokken mooi glanzend te houden.

Waarom kokosolie? Dit is een van de weinige soorten olie die tot de kern van je haar doordringt. Je kan bijvoorbeeld wel olijfolie gebruiken maar dit zal je haar nooit zo diep binnendringen als kokosolie.

image-2015-07-21(13)

Ik gebruik zelf altijd de kokosolie van Yari, hier zitten geen extra toevoegingen in, het is pure olie en werkt daarom vaak ook het beste. Deze pot heb ik gekocht bij het Kruidvat voor €3,99. Voor een functioneel haarmasker waar je heel lang mee kan doen gezien de grootte van de pot (500ml), is dit zeker niet duur.

Hoe ik te werk ga:

1. Eerst was ik mijn haren met shampoo, hierna gebruik ik géén conditioner of enig ander product,  alleen shampoo. Het vuil is nu uit mijn haren waardoor de olie nog beter kan intrekken.

2. Vervolgens maak ik mijn haar handdoek droog.

3. De kokosolie verwarm ik au bain marie (ik zet een pannetje water op, verwarm dit water tot 90 graden Celsius, zet hier een bak in waar ik de kokosolie in doe om het te laten smelten). Zelf gebruik ik met mijn halflange haar zo’n 3 eetlepels kokosolie, je kan naar je haartype en lengte het beste zelf bepalen hoeveel je nodig hebt.

Let op! laat de kokosolie niet te warm worden, je moet het gewoon nog met je handen kunnen aanbrengen.

4. Breng de kokosolie vervolgens aan op het onderste gedeelte van je haar. Alleen in je staart en niet op je hoofdhuid, dit haar heeft nog veel minder meegemaakt (het is minder oud dan de onderkant van je haar) en is nog gezond, het is ook niet goed om het haar op je hoofdhuid daarom te vaak te verwennen.

5. Masseer de olie goed in je haar en zet je haar vervolgens vast. Ik laat het altijd zo’n 2 uur intrekken alvorens ik het uitwas.

6. Was je haar met shampoo en gebruik conditioner. Voila, perfect glanzend haar!

image-2015-07-21(14)

Voor mij werkt kokosolie beter dan welk ander product of haarmasker dan ook. Ik iedereen aanraden het een keertje te proberen.

Heb jij al ervaring met kokosolie?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply