Travel

Citytrip: Lille

2 januari 2015

Tot nu toe hebben Jay en ik elk jaar dat we bij elkaar zijn een citytrip gedaan, vorig jaar gingen we naar Parijs en dit jaar was Lille aan de beurt! We zagen een actie voorbij komen van de NS, voor €30,- kon je heen en weer naar Lille. Wij vinden het allebei leuk om nieuwe dingen te ontdekken en omdat Lille op internet stond omschreven als het 2e Parijs van Frankrijk werden we heel benieuwd! Van 28 tot en met 30 december zijn wij daarom in Lille geweest en vandaag doe ik uitgebreid verslag voor jullie!

Onze trip begon eigenlijk al op 27 december. Omdat de Thalys 28 december ’s ochtends om 7:58 uit Rotterdam zou vertrekken en we die ochtend uit Deventer moesten komen, zouden we de Thalys niet kunnen halen. We zijn daarom de 27e al naar Rotterdam afgereisd en hebben bij mijn tante kunnen overnachten, die heeft ons nog even lekker verwend voor we weggingen!

Reizen met de Thalys is altijd heel fijn, je merkt amper dat je in een trein zit en ondertussen ga je meer dan 200km/uur waardoor je in een mum van tijd op je bestemming bent. Daarnaast is het eigenlijk ook veel gemakkelijker dan vliegen, het inchecken, een fijne plek in het vliegtuig krijgen, lang wachten op de luchthavens, dat hoeft allemaal niet en je hebt nog meer beenruimte ook!

Rond 10 uur waren we in Lille, we hebben gelijk metrokaartjes gekocht en dat was (in vergelijking met Parijs) relatief goedkoop. We hadden een kaart voor drie dagen onbeperkt voor €9,50 p.p.. Met de metrokaart hebben  we eerst onze spulletjes naar het hotel gebracht en zijn toen de stad door gegaan. Wat was het rustig! Het was zondag en dat was te zien, alle winkels waren dicht en er waren heel weinig mensen op straat. Ook was het heel erg koud, zo’n -2 graden

image-2014-12-31(5)

We verbleven in het Holiday in Express City Centre. De locatie van dit hotel was ideaal omdat het op 100 meter afstand was van Place de la Republique, waar ook gelijk de metrohalte zit. Later kwamen we er achter, bij het shoppen natuurlijk, dat als we het plein zouden oversteken we eigenlijk aan het einde van een grote winkelstraat zaten en het op loopafstand is naar het hartje van de stad.

Na de spullen afgeleverd te hebben zijn we gelijk de metro ingestapt. De metro is heel grappig omdat het allemaal computergestuurde treintjes zijn en er dus geen machinist in zit. Je kunt dus letterlijk door de voorruit van de trein kijken, iets wat ik niet gewend ben van metro’s. Nog geen halve minuut later was het volgende station al weer, Rihour. Toen we naar buiten kwamen, stond er gelijk al een schattig klein kerstmarktje voor onze neus.

image-2014-12-31(15)

Dit was het hart van de stad. Mooie pleinen en gebouwen, veel restaurantjes en het maakte niet uit welke straat je in zou lopen, het was hoe dan ook een winkelstraat. De ene natuurlijk met bekendere ketens en de andere de kleine knusse Franse winkeltjes, de ene met woonwinkels en de andere met Hérmes en Louis Vuitton. Hier vermaakten wij ons daarom dan ook prima en konden niet wachten tot de winkels de volgende dag ook open zouden gaan!

image-2014-12-31(6)

Na eventjes in het schattige hartje van deze stad te zijn geweest zijn we gaan zondigen en heeft Jay me overgehaald om even makkelijk te lunchen bij McDonald’s. Toen we bij de McDonalds’s zaten, zagen we naast ons iemand zitten met een mooi tasje met een chique ogend logo. Het deed ons allebei denken aan Ladurée. So let’s Google!

Het was Méert. Depuis 1761. Een bekend Frans theehuis en patisserie. Macarons waren dan ook gelijk in onze gedachtes. We hebben de hamburgers snel opgegeten en we zijn op zoek gegaan naar Méert. Een uitgebreide post over Méert volgt nog.

image-2014-12-31(8)

Na een kopje thee te hebben gedronken bij Méert zijn we op zoek gegaan naar de citadel, dat was niet heel gemakkelijk te vinden en uiteindelijk viel het een klein beetje tegen, we mochten namelijk niet naar binnen! Heel jammer!

image-2014-12-31(9)

We zijn toen terug gewandeld naar het centrum via een kleine omweg en hebben daardoor nog allerlei leuke straatjes kunnen bewonderen. Ik snap wel dat ze Lille het kleine Parijs noemen!

image-2014-12-31(10)

Deze leuke poes kwamen we tegen op een trapje, ik wilde hem perse op de foto hebben want geef toe, het strikje is toch wel heel schattig?

image-2014-12-31(11)

Eenmaal terug in het centrum hebben we nog een paar foto’s gemaakt omdat het licht zo mooi was en toen zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje.

image-2014-12-31(12)

Deze toren stond echt in het midden van het centrum, een heel mooi bouwwerk dat echt kenmerkend is voor Lille.

image-2014-12-31(13)

image-2014-12-31(14)

De eerste avond hebben we het lekkerste gegeten, Jay had een entrecôte en ik had een vis stoofpotje met gamba’s zalm en kabeljauw. Heel lekker! Dit hebben we gegeten in café leffe. Jay had me nog voor m’n verjaardag beloofd me mee uit eten te nemen, and so he did.

image-2014-12-31(17)

Dit was ons uitzicht vanuit het restaurant, een plaatje vinden jullie niet? Het grappige was dat, ook al was het geen kerst meer, in Lille ging het gewoon nog door, kerstbomen, kerstliedjes en de kerstmarkt het kon er allemaal niet gek genoeg zijn.

image-2014-12-31(18)

Na het eten zijn we naar het hotel gegaan en zijn we niet te laat gaan slapen, we waren namelijk best moe van de hele dag slenteren door de stad en het reizen. Toen we ’s ochtends wakker werden was dit ons uitzicht vanaf de hotelkamer. Prachtig hè?

image-2014-12-31(19)

De volgende dag was shop dag! We zijn naar Euralille geweest, een enorm shopping centre in het nieuwe centrum van Lille. Ook hebben we lekker geshopt in het oude centrum van Lille waar ook ontzettend veel leuke winkels te vinden zijn. Het was jammer dat er bijna geen afprijzingen meer waren. Bij Printemps waren gelukkig nog wel afprijzingen en Jay heeft hier hele leuke dingen kunnen scoren. Bij Galeries Lafayette waren er ook afprijzingen maar die waren niet geldig voor toeristen, alleen mensen die in Frankrijk woonden kregen de korting.. wat een onzin!

We hebben een hele leuke shop dag gehad, morgen komt er een shoplog online met wat ik allemaal heb weten te bemachtigen.

De derde en laatste dag van onze trip wilden we nog even de arc bekijken en dat hebben we gedaan, verder hadden we eigenlijk alles al gezien! We hebben dus nog een beetje geshopt en dingen dubbel bekeken. We raden jullie dus ook aan als jullie een citytrip naar Lille willen doen: 2 dagen zijn in principe echt genoeg.

‘S avonds om 7 uur ging onze Thalys weer terug naar Rotterdam, de terugreis verliep prima!

Kortom we hebben een ontzettend gezellige stedentrip gehad en Lille is echt een aanrader. Het is heel dichtbij Nederland, je bent er zo met de Thalys, je kan er goed shoppen en het centrum is super gezellig met leuke kroegjes en restaurantjes

Zijn jullie wel eens in Lille geweest?

Liefs,

Marloes & Jay

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Angelique 11 augustus 2015 at 20:38

  Hallo,
  Ik wil ook heel graag na Lille en zag jullie ervaring en vroeg me af hoe je zon goedkoop trein ticket heb gevonden Gr Angelique

  • Reply Marloes 11 augustus 2015 at 21:25

   Hi Angelique!

   Omdat wij nog geen 25 zijn konden we de tickets met jongerenkorting kopen! Je kan de tickets boeken bij NS Hispeed,

   Liefs,
   Marloes

  Leave a Reply