Beauty

Cleanse that face!

17 september 2014

Het reinigen van je gezicht is super belangrijk! Al het vuil dat gedurende de dag/nacht in je poriën gaat zitten moet goed schoon worden gemaakt. Ik laat in een stappenplan zien hoe ik mijn huid reinig en met welke producten ik dat op dit moment doe.

Waarom reinigen? Je reinigt je gezicht om het vuil en overtollig talg weg te halen, zo voorkom je een doffe huid, meeëters en andere onzuiverheden.
Ook trekt de crème die je na het reinigen gebruikt veel beter in je huid als je je huid eerst hebt gereinigd.

Stappenplan voor ’s ochtends

1. Was je handen! Anders breng je de bacteriën de op je handen zitten over naar je gezicht.
2. Reinig je gezicht met een facewash die geschikt is voor jou huidtype, gebruik vooral geen agressieve reiniger.
3. Gebruik een toner of micellair water om de laatste restjes vuil van je gezicht te halen
4. Gebruik een verzorgende dagcrème

Stappenplan voor ’s avonds

1. Was je handen!
2. Verwijder je make-up, ik doe dit zelf met een olie
3. Reinig je gezicht met een facewash die geschikt is voor jou huidtype, gebruik vooral geen agressieve reiniger.
4. Gebruik een toner of micellair water om de laatste make-up resten weg te halen
5. Gebruik een verzorgende nachtcrème

Ik gebruik de liquid facial soap mild van Clinique die speciaal geschikt is voor een droge huid met een wat vettigere T-zone. Krijg je een trekkerig gevoel in je gezicht na het gebruik van je facewash? Dan heb je een te agressief product voor jou huidtype gebruikt. Vaak bevatten producten die heel erg schuimen agressieve reinigende middelen, deze producten kan je beter overslaan.
Ik heb zelf een droge huid met een normale tot vette T-zone, daarom is de facial soap van Clinique perfect voor mij.
De Clinique liquid facial soap mild kost €19,95.

Ik gebruik het micellaire water van Bioderma na mijn facewash, ik doe een beetje op een wattenschijfje en haal het laatste beetje vuil dat is overgebleven van mijn gezicht af. Ik gebruik geen toner omdat hier vaak alcohol in zit wat de huid enorm uitdroogt. Heb je zelf een vette huid? dan is een toner wel aan te raden. Heb je een droge huid? gebruik dan een micellair water.
Bioderma is alleen in Frankrijk verkrijgbaar maar er zijn goede alternatieven in Nederland te koop.
Alternatieven: Garnier micellair reinigingswater €6,49 voor 400ml, L’Orèal Paris sublime soft micellair water €5,95 voor 200ml

Ben je in Frankrijk? Dan is het zeker aan te raden om Bioderma aan te schaffen, ik koop altijd 2 flessen in een voordeel verpakking je betaalt dan €18,00 voor twee keer 500ml. Ik doe ongeveer een jaar met twee flessen.

Ook scrubben is heel belangrijk, scrubben doe je om de dode huidcellen te verwijderen, die zich anders ophopen in je poriën en zo onzuiverheden veroorzaken.
Het is belangrijk om mild te scrubben met een gezichtsscrub, een lichaamsscrub is niet geschikt voor het gezicht!
Ook overmatig scrubben is niet goed voor je huid, hou het bij twee keer per week.
Ik gebruik nu zelf de 7 day scrub cream van Clinique.

De Clinique 7 day scrub cream kost €27,00

Ook gebruik ik één keer in de week een peeling namelijk: The microdelivery peel van Philosophy.
Deze peeling bestaat uit twee producten een potje vitamin C/peptide crystals en een flesje lactic/salicylic acid and activating gel. Om dit te gebruiken breng je eerst de vitamine C/peptide kristallen aan op je gezicht en vervolgens breng je de activating gel die onder andere melkzuur en salicylzuur bevat er over heen aan. Er vindt een reactie plaats door combinatie van de twee producten, er ontstaan een warme schuimige substantie op je huid. Dit laat ik vijf minuutjes zitten en daarna spoel ik het af.
Na het gebruikt van de microdelivery peel voelt je huid superzacht aan. Dit product is voor wekelijks gebruik. The Microdelivery Peel is een setje met twee producten, een potje vitamin C/peptide crystals en een flesje lactic/salicylic acid and activating gel.

image-2014-09-15(19)

The microdelivery peel van Philosophy kost €69,95 en is uitsluitend bij ici paris XL vestigingen te koop.

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply sabine pallandt 20 oktober 2014 at 14:05

    Het allerbelangrijkste bij verzorging van je huid is dat je een produktlijn gebruikt!! Een lijn is van de reiniging tot aan dag/nachtverzorging, serums ect op elkaar afgestemd, zodat het ene product de weg vrij maakt om ook idd het opvolgende product te kunnen laten werken. Het gebruik van meerder merken op de badkamerplanchetjes is een veel gemaakte fout, waardoor de werkstoffen niet of slechts deel kunnen worden opgenomen en ook op den duur zelfs huidproblemen kunnen gaan veroorzaken door contrareacties. Het ene merk gebruikt bv mineralen stoffen e/o parabenen, terwijl een ander merk puur natuur is en een derde bv veel parfums e/ synthetische werkstoffen bevat. Dus wil je goed zijn voor je huid, begin dan met 1 lijn volledig afgestemd op je huidtype. En hou rekening met het feit dat je huidtype veranderd door het jaar heen door weersomstandigheden, slaap tekort, stress, hormonen, medicatie etc…het is dus belangrijk om ook te wisselen met de seizoenen mee van een crème binnen dezelfde verzorgingslijn.

  • Leave a Reply