Food&Drinks

De koffie tag!

20 februari 2015

Het invullen van tags vind ik altijd hartstikke leuk en toen ik deze tag voorbij zag komen op verschillende blogs werd ik helemaal enthousiast! Zoals jullie misschien al weten heb ik een koffie tik, ik werk zelf als barista en vind het hartstikke leuk om koffie te maken én te drinken.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Mijn eerste kopje koffie dronk ik op mijn werk bij Bagels&Beans, en dat was meteen lekker! Thuis heb ik nooit koffie gedronken. Ik heb hooguit vroeger een slokje van mijn ouders geproefd.

image-2014-11-22(31)

2. Met wie drink jij graag koffie?

Ik drink graag koffie met vriendinnen, vrienden, huisgenoten en mijn vriend. Hahaha, een hele opsomming, als ik maar gezellig bij de koffie kan kletsen is het vaak al goed 🙂

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Het is niet zo dat ik een regelmaat heb in koffie drinken. Ik ben echt een ochtendmens dus koffie heb ik ’s ochtends niet nodig. Thuis drink ik nóóit koffie, alleen buiten de deur. Soms op mijn werk en buiten mijn werk drink ik eigenlijk alleen koffie bij Black&Bloom want geloof me, als je daar de koffie hebt geproefd wil je niet anders meer!

4. Wat is je favoriete koffievariatie?

Filter koffie, of cappuccino, het is maar net waar ik op dat moment zin in heb.

image-2014-10-20(38)

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Koffiemerk? In ieder geval niet iets dat je in de supermarkt kan kopen. Ik heb dus zeker geen favoriet merk, wel vind ik koffie uit Ethiopië vaak erg lekker.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Koffie heeft heel veel verschillende kanten en ik vind het altijd leuk om deze kanten te ontdekken, wil je een fruitige koffie of een wat donkerdere koffie? Ik heb liever fruitig. Als met smaken siroop wordt bedoeld dan skip ik. Siroop is zo zonde van je koffie!

image-2014-10-20(18)

7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Het is heel erg maar omdat ik zelf geen koffie drink heb ik dus eigenlijk ook bijna niks in huis .. ik heb een simpel koffieapparaatje van Philips en een beetje filtermaling van Douwe Egberts. Ik heb dus altijd wel koffie in huis maar ik drink met mijn gasten meestal thee.

8. Waar koop jij je koffie?

Black&Bloom!

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Gewoon zwart, geen melk, geen suiker. Je wilt toch wel echt de koffie proeven, toch?

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Taart! Ik ben dol op taart, en vooral carrot cake, dat is echt een favoriet. Maar appeltaart vind ik ook heel lekker .. of cheesecake, slagroomtaart .. hahah ik krijg hier zin van in taart!

image-2014-11-22(14)

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Ik heb eigenlijk twee antwoorden op deze vraag.
1. Gezien de frequentie dat ik koffie drink en de frequentie dat ik thee drink kom ik uit bij thee, ik begin ’s ochtends met thee, ’s middags drink ik thee en ’s avonds ook. Ik ben een liefhebber van verse thee, zoveel beter dan in een zakje!

2. Ik vind het echt heel leuk om koffie te maken als barista, daarom zou ik in dit opzicht voor koffie gaan. Thee zetten is eigenlijk een beetje saai in verhouding tot koffie maken. En natuurlijk moet je als barista ook veel koffie proeven :).

image-2014-11-22(34)

Iedereen is vrij deze tag over te nemen!

Wat vinden jullie van koffie?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply