Lifestyle

De perfecte instagram foto

16 maart 2015

De laatste tijd ben ik veel bezig met fotografie, hoe krijg ik iets zo mooi mogelijk op de foto? Ik merk dat nu ik er langer mee bezig ben ik wat trucjes heb ontwikkelt die ik vandaag graag met jullie wil delen!

Soms sta ik op een tafel of hang ik uit een raam. Ook leg ik altijd de voorwerpen die ik wil fotograferen perfect neer. Nu nog de goede hoek vinden. Alles voor een mooi plaatje!

1. Daglicht

Dit is mijn eerste en allerbelangrijkste tip: fotografeer bij daglicht. Het beste resultaat krijg je zo dicht mogelijk bij het licht, ik fotografeer daarom ook altijd het liefste bij een raam. Buiten fotograferen is natuurlijk nog beter!
Je hoeft geen flits te gebruiken en alles komt veel mooier en natuurlijk over op camera. Daglicht is echt een must.

image-2015-03-11(1)

2. Leg je voorwerpen klaar

Ik ben er achter gekomen dat het heel saai is om één object te fotograferen, je krijgt nooit dé perfecte foto. Er moet wat gebeuren in het plaatje, ook al is het een stilleven. Gebruik daarom verschillende objecten. Je kiest één hoofdobject, het object waar het om draait en verder ga je voor allerlei kleinere objecten die een bijrol spelen. Onderstaande foto is hier een mooi voorbeeld van. Je ziet dat het om de shake draait, het hoofdobject, maar de objecten erom heen maken het plaatje veel leuker! Als alleen de shake in het midden had gestaan was het een beetje saai geweest.

image-2015-03-11(2)

3. Kies je hoek

Ga op verschillende punten staan er kijk door de lens. Welke hoek is het mooiste? Kijk ook van boven af! Ik ben dol op foto’s die van bovenaf zijn gemaakt. Het geeft zo’n leuk effect! Let wel op dat je met de zon mee fotografeert, als je een leuke hoek hebt gekozen maar deze hoek is tegen de zon in, dan kan je het wel schudden.

image-2015-03-16

4. Filter

#nofilter, geloof je het zelf? bij instagram horen gewoon filters! Ik kies meestal een filter die mijn foto lichter maakt en de objecten meer kleur geeft, zo krijg je knallende foto’s, je ogen worden meteen naar het object getrokken en de achtergrond is niet heel belangrijk meer. De filters die ik het liefste gebruik zijn: Ludwig, Rise en X-Pro II

image-2015-03-11(3)

5. Zorg voor afwisselende achtergronden

Altijd een witte achtergrond? Neh. Een goede tip is om een mooie foto uit een tijdschrift te kiezen en je objecten op dit tijdschrift uitstallen. Maak een foto en voila! Say hello to een prachtige achtergrond! Op onderstaande foto wilde ik een lentesfeer creëren, dit heb ik ook gedaan door middel van een tijdschrift.

image-2015-03-14(4)

Zo, dit waren mijn tips voor super mooie instagram foto’s!
Ik zou het heel erg leuk vinden als jullie me zouden volgen op instagram. Onder deze naam kan je me vinden: xBeautypolice
Op mijn account zullen jullie bovenstaande foto’s ook zien terugkomen.

Hebben jullie ook instagram? Wat is jullie gouden tip voor de mooiste foto?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply