Fashion

DIY – Design je eigen T-shirt

22 november 2014

Toen ik door de Sow Low liep kwam ik T-shirt transfer papier tegen, met dit papier is het heel makkelijk om een print op je T-shirt te strijken. Ik heb zoiets vroeger wel eens voorbij zien komen en toen vond ik het al heel leuk dat de mogelijkheid er was om jou favoriete afbeelding of quote T-shirt te laten drukken. Zelf heb ik toen wel eens gezocht naar dit soort papier, maar heb het helaas nooit kunnen vinden! Daarom was ik meteen enthousiast toen ik er spontaan tegenaan liep.

Vandaag laat ik zien hoe je met dit papier te werk kan gaan en wat voor resultaat het bij mij heeft opgeleverd! Ik ben super enthousiast, want het resultaat mag er zeker zijn 🙂

image-2014-11-22

Zo ziet het pakketje eruit dat ik bij de Sow Low vond, het bevat 2 vellen transferpapier. Ik heb hier €2,50 voor betaald.

Ik zal het proces in stappen beschrijven, het is vooral heel belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing goed leest, dit had ik in eerste instantie namelijk niet gedaan.

1. Zoek op internet een afbeelding of een tekst van iets kleiner dan een a4-tje
image-2014-11-22(5)

We gaan nu printen.

2. Zorg dat je printer goed is ingesteld, lees hoe je hem moet instellen op bovenstaande foto.

3. Leg het vel transferpapier met de goede zijde naar boven in de papierlade en haal het overige papier er even uit. De kant met print reverse side moet naar boven!

image-2014-11-22(1)

4. Laat je printje een half uurtje drogen

image-2014-11-22(3)

Ik heb gekozen voor een afbeelding van deze prachtige olifant, ik maak een T-shirt voor mijn vriend, en eentje voor mezelf.

Oké! Nu het moeilijkste gedeelte, het strijken.

Ik heb witte T-shirts gekocht bij de zeeman, echt een aanrader trouwens, voor een T-shirt betaal je maar €2,49 en de kwaliteit is echt prima. Het is belangrijk dat je T-shirt 100% katoen is.

5. Doe een kussensloop om de hoek van je strijkplank en strijk deze totdat er geen kreukels meer in zitten. Trek vervolgens je T-shirt hier over heen en strijk deze ook glad. Het is heel belangrijk dat er echt geen kreukels meer in zitten

6. Knip je afbeelding uit en laat een randje van 5 mm over, leg je uitgeknipte afbeelding op z’n kop op het T-shirt en plaats hem waar je hem wilt hebben.

image-2014-11-22(7)

Stel vervolgens je strijkijzer op de volgende manier in:

image-2014-11-22(4)

Gebruik dus geen stoom en zet hem op de hoogste stand.

7. Strijk volgens gebruiksaanwijzing, zie bovenstaande afbeelding, je afbeelding op het T-shirt

8. Laat het even afkoelen en trek daarna voorzichtig je papier eraf. Voila!

image-2014-11-22(8)

En klaar is je custom made T-shirt, hoe gaaf is dat? Voor €7,50 heb je dus 2 T-shirts met print, super cheap toch? En ook nog eens uniek!

image-2014-11-22(10)

Ik ben heel blij met het resultaat!

De laatste stap is heel simpel: Was je T-shirt binnenstebuiten op 40 graden celsius en strijk hem vervolgens met een bakpapiertje over de afbeelding om de afbeelding te beschermen.

Wat vinden jullie van mijn design? Wat zouden jullie zelf voor print kiezen?

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply