Beauty

DIY Lipscrub

9 januari 2015

Droge lippen, ik heb er echt heel veel last van, uitgedroogde lippen met loshangende velletjes, je kent het vast wel. Nu heb je natuurlijk hele fancy lipscrubs te koop van onder andere Lush, maar je kan het eigenlijk ook heel gemakkelijk zelf maken!

Ik heb onderzoek gedaan naar de meest voorkomende ingrediënten in lipscrubs van Lush en daar kwam het volgende uit:

1. Basterdsuiker
2. Jojoba olie
3. Geur/Smaakstoffen

Maar dat is niet zo moeilijk! Met weinig ingrediënten en een paar simpele handelingen ben je verlost van je droge lippen en je velletjes, ideaal!

Laten we beginnen. De basterdsuiker kan je natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen, je kan natuurlijk ook kristal of rietsuiker gebruiken. Al deze soorten suiker zijn gewoon in de supermarkt te koop en waarschijnlijk heb je gewoon al suiker in de keukenkast liggen.

Ik gebruik een mini-weckpotje om de scrub in te bewaren, deze doe ik voor 3/4 vol met suiker.

image-2015-01-09(1)

Wat doet de suiker? De suiker geeft het scrub-effect, de kleine korreltjes zorgen ervoor dat door middel van draaiende bewegingen de velletjes als het waren van je lippen af worden geschuurd. Zo houd jij hele gladde lippen over!

De jojoba olie kan je bij de Tuinen kopen, voor 150 ml olie betaal je €9,99 je hebt hier maar een klein beetje van nodig en de rest van de olie kan je gebruiken voor op je gezicht of in je haar als een masker (10 minuutjes laten intrekken en daarna uitwassen met een milde shampoo). Olijfolie staat ook bekend om haar verzorgende werking, in feite kan je hier ook eigenlijk bijna alle soorten olie voor gebruiken!

Ik vul het potje aan met 1/4 deel olie

image-2015-01-09(2)

De olie zorgt ervoor dat je lippen lekker zacht en verzorgt aanvoelen.

Als geurstof zou je nog een etherische olie kunnen toevoegen maar dit is echt alleen voor de geur, het heeft verder geen toegevoegde werking aan deze scrub. Etherische olie is ook te koop bij de Tuinen. Ik voeg aan mijn scrub geen geur of smaakstoffen toe.

image-2015-01-09(4)

Voila! Het enige wat je nu nog moet doen is je lippen zachtjes scrubben!

Wanneer gebruik je een lipscrub?

1. Als je last hebt van hele droge lippen met loshangende velletjes.
2. Voor het aanbrengen van een matte lippenstift, een matte lippenstrift accentueert de velletjes en kan nog wel eens een uitdrogende werking hebben. Verzorg je lippen dus goed voordat je de lippenstift aanbrengt!
3. Ga je naar je crush en is er een kans dat jullie gaan zoenen? Scrub thuis eerst je lippen! Droge lippen en loshangende velletjes zijn dan ook niet bepaald gewenst.

Gebruik nooit een lichaamsscrub voor je lippen! Deze korrels zijn te grof (of het moet ook een suikersrub zijn) voor je lippen en zouden de gevoelige huid van je lippen zelfs kapot kunnen maken en dat is niet wat we willen toch?

image-2015-01-09(5)

Na het scrubben van je lippen is het altijd goed om ze even te verzorgen. Gebruik een hydraterende crème speciaal voor je lippen of gewoon lippenbalsem!

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Natalie 10 januari 2015 at 12:15

    Ja dit ga ik zeker maken. Ik heb heel snel last van die vervelende velletjes en soms trek ik het zonder na te denken los en dat doet zo zeer. Ik gebruik ook nooit meer lip producten met minerale oliën, want die maken het nog erger. Thanks voor deze handige DIY. X

  • Leave a Reply