Beauty

DIY – Sugar Scrub

11 oktober 2014

Nu het weer iets kouder begint te worden is het extra belangrijk om je huid goed te verzorgen. Naast je gezicht heeft ook je lichaam extra aandacht nodig, vandaar dat ik vandaag laat zien hoe je met simpele huis tuin en keuken middelen een lekkere scrub kan maken!

image-2014-10-09(20)

Deze scrub bevat de simpele ingrediënten suiker, olijfolie en een etherische olie voor een lekker geurtje. Wat je verder aan materiaal nodig hebt: een pot om je scrub in te bewaren en ik vind het zelf leuk om mijn zelfgemaakte dingen te labelen dus ik gebruik hier nog een labeltje.

image-2014-10-09(13)

Dit is hoe je het moet maken:

image-2014-10-09(14)

Giet de suiker in je potje (hier ging het een beetje mis haha, de suiker ging behalve in het potje er ook naast).
Er zijn geen exacte verhoudingen, heb je last van een droge huid? Gebruik dan wat meer olijfolie, heb je een wat vettere huid dan iets minder. Zorg dat je het goed mixt en voeg als het voor je gevoel te droog is nog iets olie toe.

image-2014-10-09(16)

Giet de olie hier vervolgens bovenop en druppel hier een paar druppeltjes etherische olie overheen. Je kan hiervoor alle geuren gebruiken, ik gebruik de geur lily die ik heb gekocht bij de Xenos voor €1,49.

image-2014-10-09(17)
Het ziet er nu zo uit, vervolgens mix je alles door elkaar.

image-2014-10-09(18)

En klaar is je scrub! Super simpel maar ook heel effectief!

Waarom is het effectief?

Suiker: de grove deeltjes suiker exfoliëren je huid. Nu zie ik je denken, wat is exfoliëren nou weer? Exfoliëren is het weghalen van dode huidcellen die op je huid liggen, de dode huidcellen gaan zich anders ophopen in je poriën en zorgen ervoor dat je mee-eters krijgt, door te scrubben voorkom je dit. Heb je veel mee-eters in je gezicht? Scrub je gezicht dan 2x per weer met een speciale gezichtsscrub. Let op! Gebruik hiervoor niet deze scrub, de suiker deeltjes zijn hiervoor te grof en kunnen beschadigingen aan je gezicht aanbrengen.

Olijfolie: Olijfolie is extreem verzorgend, voor de droge huid is het perfect! Sommige mensen zweren bij olijfolie als beautyproduct. Olijfolie is tevens te gebruiken als make-up remover en haarmasker.

Wat ook fijn is aan deze scrub is dat het ontzettend budget is vergeleken met een scrub die je buiten de deur koopt. En ik durf te wedden dat deze scrub misschien nog wel beter is dan gekochte scrubs, omdat de meeste producten toch minerale oliën bevatten.

image-2014-10-09(19)

Het potje heb ik gekocht bij sostrene grene en het labeltje heb ik gekocht in een pakketje met verpakkingsmaterialen bij de Xenos voor €1,49.

Zouden jullie deze scrub wel een willen uitproberen of gaan jullie toch liever voor een scrub uit de winkel? Laat het me weten : )

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kiss & Make-up 11 oktober 2014 at 16:06

    Wat ziet dat er mooi uit, echt zo knap uitgevoerd 😀 Heel leuk als cadeautje, kan zeker concurreren met een ‘echte’ scrub.

    • Reply Marloes 15 oktober 2014 at 19:18

      Dankjewel! Het is echt een aanrader, super simpel en inderdaad een leuke cadeautip 🙂 X

    Leave a Reply