Lifestyle

DIY – Teacup candles

10 november 2014
image-2014-11-10(6)

Vandaag heb ik een creatieve do it yourself voor jullie gemaakt. Je hoeft er niet super creatief voor te zijn, dus als je niet zo’n crea bea bent hoef je dit artikel niet te skippen. Ik maak vandaag namelijk teacup candles! Ontzettend schattig al zeg ik het zelf, en ze passen heel leuk bij mijn interieur. Wil je zien hoe je ze maakt? Lees dan snel verder. image-2014-11-10(6)

Laten we beginnen met de benodigdheden, wat heb je allemaal nodig?

 • Vintage kopjes, ik heb deze kopjes bij mijn oma kunnen scoren, ze had er een paar over en die mocht ik hebben! Perfect voor deze DIY! Je kan ook kijken bij de kringloopwinkel, daar heb je vaak ook nog wel leuke kopjes die hiervoor geschikt zijn. Kan je echt niets vinden? Je kan deze DIY in principe in elk kopje of in elke beker maken, maar vintage kopjes zijn toch net wat mooier!
 • Oude kaarsen, ik had nog wat bijna opgebrande kaarsen staan die ik hier mooi voor kon gebruiken.
 • Kaarsenlont, ik heb de mijne bij de pipoos gekocht, een hobbywinkel.
 • Eetstokjes, deze heb ik gewoon bij de chinees meegenomen.
 • Een pannetje

Hoe gaan we hier te werk? Eigenlijk is het heel simpel.

Pak je kaarsen en zet je pannetje op het vuur. Smelt je kaarsen in dit pannentje. Het leuke is dat je ook kleuren kan mengen. Heb je bijvoorbeeld een blauwe en een rode kaars over? Door de bij elkaar te doen krijg jij perfecte paarse kaarsen.  Ik heb zelf mijn ene kopje gevuld met een roze kaars, en het andere kopje met de helft roze en de helft wit, wat uiteindelijk een wat lichtere roze kleur is geworden.

Gooi wel alle ramen en deuren open, bij mij ging het namelijk enorm roken! Niet fijn als je hele huis naar rook ruikt.

image-2014-11-10(10)

Zo ziet het er uiteindelijk uit.

Nu de volgende stap!
Zet je kopjes klaar, je pakt je eetstokjes en hier doe je, je lont tussen. De stokjes gebruik je om de lont in het midden van de kaars te houden. Het ziet er als volgt uit:

image-2014-11-10(11)

Vervolgens giet je het mengsel voorzichtig in het kopje zonder dat het lontje verplaatst.

image-2014-11-10(14)

Je hebt nu de meeste stappen al gehad! Het enige wat je nu moet hebben is geduld. Laat dit geheel ongeveer een uurtje staan om het uit te laten harden.

image-2014-11-10(15)

Haal vervolgens de stokjes weg en knip het lontje op het juiste formaat.

Voila! Nu heb je super leuke teacup candles.

image-2014-11-10(16)

image-2014-11-10(22)

Ik heb deze kaarsen gezellig bij mijn andere kaarsen gezet! Eigenlijk kan je dit gewoon zien als een manieren van recyclen, die oude kaarsen kon ik toch niet meer gebruiken dus nu hebben ze een nieuw doel! En het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Voor de crea bea’s onder ons: denk altijd eerst even na voor dat je spulletjes weg gooit, misschien valt er nog wat leuks mee te maken!

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply BeautyblogLaura. 11 november 2014 at 14:53

  Wauw! Dit is echt super leuk xx

  • Reply Marloes 11 november 2014 at 21:01

   Dankjewel! Het is ook heel leuk om te maken 🙂
   Liefs,
   Marloes

  Leave a Reply