Lifestyle

Dubsmash

28 november 2014

Sinds Nicolette van Dam een filmpje op instagram heeft geupload is het naar mijn idee een ware hype: Dubsmash! En dat is ook niet zo gek, want het is echt hilarisch! Hebben jullie al van deze app gehoord?

dubsmash

Eigenlijk kunnen jullie er niet meer om heen, of je moet echt in een doos hebben geleefd of je social media aan de kant hebben geschoven. Overal op instagram en facebook zie je dubsmash filmpjes terugkomen. En ook de kranten staan er vol mee!

Het idee is dat je een video-selfie maakt waarin je je favoriete muziek-, film- of seriefragment playbackt. Deze deel je vervolgens met je vrienden op social media.

Van het steenkolenengels van Louis van Gaal tot Jan Dino, alles is mogelijk. Je kiest een fragment en vervolgens is het een kwestie van opnemen en playbacken!

Een dubsmash maken is moeilijker dan het lijkt! Het AD heeft gelukkig een aantal regeltjes voor ons opgesteld om niet af te gaan als een gieter!

1. Goede timing
Oefening baart kunst: oefen net zolang in de spiegel totdat je de quote of een muziekfragment perfect synchroon uit je mond krijgt.

2. Maak er een show van
Het beruchte Heinekencitaat ,,EEEEEEEEh, biertje”, ziet er vele malen leuker uit als je een echt biertje in je hand hebt. Bij gangsterquotes kun je bijvoorbeeld weer kiezen voor een sigaar. De horror-oneliner ,,I see dead people” is natuurlijk veel leuker om op te nemen in een donkere kamer met een zaklamp op je gezicht. Ook verkleedkleren en acteerkunsten kunnen uit de kast worden gehaald. Vergeet daarnaast de (overdreven) mimiek in je gezicht niet.

3. Betrek vrienden en familie erbij
Samen is nog veel leuker dan alleen. Zie het Banana-filmpje op mijn instagram.

4. Deel met mate
Het is leuk om jouw lol met iedereen te delen, maar er zijn grenzen. Bedenk dat zij op het moment van de opname er niet bij waren en er dus anders instaan dan jij. Ook moet je voor jezelf bedenken of je wil dat je collega’s en je baas de playbackvideo onder ogen komen. Zo niet, dan is een Whatsappje naar je beste vrienden de veiligste keuze.

Ik kon natuurlijk niet achterblijven en heb ook een filmpje gemaakt, omdat er iets fout is gegaan met het plaatsen op Beautypolice heb ik hem op mijn instagram account gezet check hem hier: Instagram

Ik ben fan van de app, ik heb gisteravond helemaal in een deuk gelegen met mijn huisgenootjes om de hilarische filmpjes die we in elkaar hadden gezet.

Hadden jullie al gehoord van deze app? Zo ja, wat vinden jullie ervan?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply