Lifestyle

Fujifilm instax mini 8

17 december 2014

Woehoeeee sinds vandaag kan ik weer een item van mijn wishlist afstrepen, ik ben namelijk de gelukkige eigenaresse geworden van een polaroid camera! Dit is iets wat ik al jaren wilde want hoe leuk is het om een foto te hebben die zich direct ontwikkelt?

image-2014-12-17

Dit is hem dan de fijufilm instax mini 8 instant camera, het pakketje dat aan de zijkant zit vastgeplakt zijn de eerste 10 fotovelletjes die ik erbij kreeg!

Ik lag al een tijdje op de loer maar ik was de actie van de hema laatst misgelopen, vandaar dat ik heel blij was dat Modemusthaves gisteren met een dagdeal kwam! De fujifilm instax mini 8 inclusief 10 fotovelletjes, batterijen en gratis verzendkosten van €99,95 nu voor €69,95. Nog steeds aardig aan de prijs, maar voor iets wat ik al heel lang en heel graag wilde scheelde het in ieder geval €30,-!

De velletjes zijn zeker aan de prijs, maar ik vind het het allemaal waard, als ik lukraak foto’s wil schieten dan pak ik mijn echte goede camera er wel bij! Deze camera bewaar ik alleen voor speciale gelegenheden.

image-2014-12-17(1)

Zo ziet de camera er uit, de reacties die ik in eerste instantie kreeg waren: ‘schattig’. Ik moet zeggen dat ik hem er ook wel schattig uit vind zien. Het hartje met smile! erin doet het hem echt 🙂

De camera ligt lekker in de hand en hij werkt eigenlijk heel simpel. Ik had eerst even struggles omdat ik niet wist hoe hij aan moest, dit is heel simpel: batterijen erin, klepje aan de achterkant opendoen, de fotovelletjes erin doen en op het knopje rechtsonderin bij de lens drukken. Deze laatste stap snapte ik eerst niet helemaal omdat het niet zo duidelijk aangegeven stond op het instructieformulier. Gelukkig kon een huisgenootje me helpen en heeft ze de eerste foto van mij gemaakt! 🙂

image-2014-12-17(5)

Als je het klepje openklikt is daar een lege ruimte waar je het doosje met de fotovelletjes in kan plaatsen.

image-2014-12-17(2)

Boven op de lens zitten standen, je kan de camera instellen naar het weer en op kunstlicht, heb je bijvoorbeeld zonnig weer? Dan zet je hem in de stand waar een zonnetje aangegeven staat. Idem bij bewolkt weer.

image-2014-12-17(6)

Dit is mijn allereerste polaroid foto met deze nieuwe camera! Hoe vinden jullie hem? Niet mijn meest charmante foto maar het moment zelf was heel memorabel hahaha.

Eerst ging het namelijk mis, ik stond al klaar in mijn pose toen mijn huisgenoot op het knopje drukte kwam er een soort van test blaadje uit. Dit was echt heel grappig. Dus mochten jullie denken je eerste foto te maken als jullie deze camera ook aan willen schaffen, ga niet meteen op je mooist lachen maar druk eerst even het test blaadje af haha.

image-2014-12-17(7)

Mijn eerste foto heeft een mooi plekje gekregen op mijn koelkast onder mijn toepasselijke magneet met de tekst: ‘Life is like photography, always look on the bright side of things’.

Ik hoop nog heel veel mooie foto’s met deze camera te mogen maken! Maar dat gaat deze maand zeker wel goed komen! Er staan genoeg leuke dingen op de planning die leuk zijn om vast te leggen voor later.

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Dionne 18 december 2014 at 13:22

    Ik vind deze echt zo leuk!

    • Reply Marloes 19 december 2014 at 00:32

      Hij is ook super leuk! Ik ben een beetje verliefd op deze camera 🙂

    Leave a Reply