Lifestyle

Geluk

23 mei 2015
no one looks back

Zoals sommigen van jullie misschien al weten zit ik in een vrij chaotische periode, mijn dagen zijn gemiddeld volgepland van 8 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds met sociale, economische en educatie gerichte activiteiten. Het doet me goed om lekker druk te zijn maar een momentje voor mezelf is soms ook wel lekker. Toen ik vandaag in de trein zat begon ik na te denken en realiseerde ik me een aantal dingen.

Dit gaat echt een melodramatische filosofische post worden, dus als je daar niet voor in de stemming bent, lees dan vooral niet verder.

Afgelopen tijd heb ik best veel gesprekken gehad met vrienden en ben ik gaan nadenken. Ik ben de laatste jaren bezig met gezond leven, extreem gezond en degelijk leven en voor mijn idee was dat geluk, ik werd er gelukkig van. Maar wérd ik hier wel echt gelukkig van of dácht ik alleen maar dat ik hier gelukkig van werd?

Een vriend van me zei in een van die gesprekken ‘Loes, de beste vriendschappen ontstaan uit een goede avond zuipen.’

Ik moest heel hard lachen en vond het ontzettend plat. Niks voor mij. Maar weetje, het is waar. Ik ben hier niet om iedereen aan te moedigen om coma te gaan zuipen want té veel alcohol is ontzettend slecht. Gewoon even ter vergelijking: als je op een terrasje een glas wortelsap gaat drinken met vrienden wordt het uiteindelijk toch minder gezellig dan met een wijntje.

Evenals de quote die ik laatst tegenkwam:

‘No one looks back on their life and remembers the nights they had plenty of sleep.’

het is zo WAAR.

Je bent maar één keer student en je leeft maar één keer. Ik realiseerde me dat ik liever dood zou gaan met het idee dat ik een gelukkig leven heb gehad dan met het idee dat ik 106 zou worden en mijn hele leven super strikt en gezond heb geleefd.

Lol maken is ontzettend belangrijk, gewoon lekker los in het leven staan, voor mij is dat op dit moment geluk. Natuurlijk moeten belangrijke dingen als onderwijs et cetera niet uit de weg worden gegaan maar iets minder degelijk is zeker oké.

Gezondheid zit er bij mij nou eenmaal in, en het is nu niet zo dat ik doorsla naar de andere kant, het complete wilde leven. Ik probeer gewoon een gulden middenweg te vinden en ik denk dat ik op dit moment precies de juiste balans heb gevonden.

Soms heb je gewoon iets nodig om te realiseren dat het ook anders kan, je leeft maar één keer gaf bij mij de doorslag.

Hebben jullie ook wel eens het idee dat je tot een bepaald inzicht komt? Zoiets als ik nu heb?

Let me know.

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply