Beauty

Hair – Let it grow!

23 oktober 2014

Ik ben een van de ongelukkigen, mijn haar groeit énorm traag, waar vriendinnen van me zeuren dat ze alwéer naar de kapper moeten, zeur ik stiekem een beetje omdat mijn haren zo langzaam groeien. I know, een echt wereldprobleem. Toch vond ik het leuk om mijn tips met jullie te delen omdat ik in de loop der jaren trucjes heb ontdekt om mijn haar sneller te laten groeien.

1. In de zomer groeit je haar altijd sneller, waarom? Zonlicht! Haar groeit sneller als het wordt blootgesteld aan vitamine D. Schijnt het zonnetje? Ga dan naar buiten!

2. Shampoo is best schadelijk voor je haar, probeer je haar daarom zo min mogelijk te wassen. Je hoofdhuid raakt gewend aan een bepaald ritme qua wassen, probeer dit ritme langzaam uit te stellen, zo produceert je hoofdhuid langzaam aan minder ‘vet’. Dit is voor mij echt heel meest dramatische punt, ik was mijn haar normaal gesproken elke dag met een milde shampoo, sla ik dit één dag over dan heb ik last van een hele vette hoofdhuid omdat de vetlaag als ware ‘dubbel’ geproduceerd is. Het duurt best lang om hier vanaf te komen, vind je het vervelend om met vet haar rond te lopen, probeer dan eens een droog shampoo, dit werkt voor mij heel goed!

3. Vermijd hitte, laat je haar na het wassen aan de lucht drogen, gebruik geen föhn. Stijl en krul je haar zo min mogelijk en wil je het wel stijlen en krullen gebruik dan een beschermend product.

stijltang

4. Gebruik goede producten, gebruik na het wassen een conditioner om ervoor te zorgen dat je je haar makkelijker kan doorkammen na het wassen. Je haar breekt zo minder snel af. Gebruik ook wekelijks een masker om je haar extra te voeden.

5. Ga regelmatig naar de kapper, zorg dat je geen droge haar punten hebt. Veel mensen zullen denken (ik heb dit zelf ook altijd gedacht) waarom zou je naar de kapper gaan als je, je haar juist wil laten groeien? Hierom: droge punten splijten waardoor je haar eigenlijk niet veel verder meer groeit, laat je op zijn tijd de droge puntjes knippen dan heb je hier geen last van. En geef nou zelf toe: droge punten ogen niet echt mooi, toch?

6. Je huid en haar weerspiegelt je gezondheid, heb je last van dof haar dat niet snel groeit? Dit kan natuurlijk aan je genen liggen. Wat ook goed zou kunnen is dat je niet genoeg vitaminen binnenkrijgt. Eet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit, sport en drink voldoende water. Je zult zien dat je haar hier snel van opknapt en sneller gaat groeien.

haarvitaminen

7.Het masseren van je hoofdhuid om je haarzakjes te stimuleren zou ook werken, masseer je hoofdhuid elke dag 5 minuutjes en wie weet geeft het resultaat!

haarzakje

8. In veel haargroeimiddeltjes zit vitamine B verwerkt, vitamine B kan je natuurlijk ook gewoon via voeding binnenkrijgen. De belangrijkste bronnen van vitamine B zijn: granen, peulvruchten, avocado’s en bananen.

9. Een belangrijke bouwstof voor haar zijn proteïnen, proteïnen kan je ook binnenkrijgen via voedsel het is namelijk veel te vinden in: vis, eieren, linzen, bonen en vlees.

10. Dit is natuurlijk de allerbelangrijkste tip: Heb geduld! Je kan de natuur wel een beetje helpen door bovenstaande tips door te voeren in je hair routine, maar uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste om gewoon geduld te hebben!

Hebben jullie haar dat snel, of juist langzaam groeit? En wat is jullie holy secret om haargroei te stimuleren?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Peter 26 oktober 2014 at 14:36

  Hoi Marloes,
  Sorry, ik kon het toch niet laten om een aanvulling op jouw blogartikel te schrijven.
  Het haar wordt gevormd in een haarzakje( zoals je op het plaatje laat zien) dat rechtstreeks gevoed wordt door bloedvaatjes. Het is dan ook belangrijk dat je goede voeding tot je neemt en beweging of sporten of zo hoort daar zeker ook bij. Goede voeding en beweging zorgt dus voor gezond haar. Doordat het haar via bloedvaatjes gevoed wordt, is het daar extra gevoelig. Men zegt wel ‘haar is de graadmeter van je gezondheid.’ Een griepje kan al invloed hebben. Let maar eens op : Als je je niet lekker voelt, zit je haar ook niet !
  Ons hele lichaam ( met uitzondering van lippen, handpalmen en voetzolen) is bedekt met haar. Op de ene plaats beter zichtbaar dan op de andere plaats. Onze haargroei heeft van oorsprong een beschermende functie. Hoofdhaar heeft dit ook. Zo zie je ook verschillende soorten hoofdhaar in verschillende gebieden van de wereld. Dit loopt uit een van dik zwart kroeshaar in Afrika tot dun blond sluikhaar in Scandinavië. Het haar groeit vanuit het haarzakje en eenmaal buiten kan het zichzelf niet meer herstellen. Hiervoor zijn verschillende haarstellers verkrijgbaar.
  Regelmatig de puntjes laten knippen hoort tot onderhoud van je haar. Door de wind of borstelen kunnen puntje gaan splijten ( denk aan een zweep effect) als je dit niet regelmatig bijknipt, splijt het haar alleen maar verder en zal het nooit lang kunnen worden. Het haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Het is dan ook raadzaam om eens per 6/7 weken een puntje te laten knippen.
  Shampoos zijn er ook in verschillende soorten. Gebruik de juiste shampoo bij jouw haar type. Het heeft geen zin om shampoo voor drooghaar te gebruiken als je geen droog haar hebt. Anti-roos shampoos zijn de meest agressieve shampoos. Pas daar mee op en gebruik die alleen als er ook daadwerkelijk noodzaak voor is. Gebruik de anti-roos shampoo ook nooit langer dan noodzakelijk. De werkzame stof in deze shampoo stimuleert de talgkliertjes in het haarzakje zodat er extra talg(vet) geproduceerd wordt, met als resultaat een vette hoofdhuid.
  Hoofdmassage stimuleren de bloeddoorstroming in je hoofdhuid en daarmee de voedsel aanvoer voor je haar. Gebruik wel de juiste massage bij jouw huidtype! Tijdens het masseren stimuleer namelijk je ook de talgklieren waardoor weer extra talg(vet) geproduceerd wordt. Tijdens de massage is de druk dus belangrijk. Heb je al een vette hoofdhuid, probeer zo weinig mogelijk druk te zetten bij het masseren.
  Een goede kapper kan je helpen om de juiste producten te gebruiken die bij jouw haar type past

  Groet,
  Peter

  • Reply Marloes 26 oktober 2014 at 19:14

   Hi Peter!
   Bedankt voor deze top aanvulling door een top kapper, weer veel van geleerd 🙂
   Liefs,
   Marloes

  Leave a Reply