Beauty

Inner Beauty & Healthy lifestyle

7 januari 2015

Veel mensen denken bij de naam Beautypolice aan beauty van de buitenkant, de uiterlijke verzorging. Maar niets is minder waar! Beauty draait voor een groot deel om om de binnenkant. Ken je het gezegde: je bent wat je eet? Hier wil ik vandaag wat dieper op in gaan.

inner beauty

Alles wat je eet of drinkt weerspiegelt in hoe je eruit ziet, natuurlijk zijn er uitzonderingen maar de meeste mensen die veel en vet eten worden dikker en mensen die ongezond eten en drinken hebben vaak ook een slechte huid.

Zelf ben ik al een hele poos bezig met heel bewust eten en drinken, en dat wil ik in 2015 meer met jullie gaan delen. Dit is immers ook een belangrijk deel van beauty! Voel jij je van binnen goed, eet je gezond en zit je lekker in je vel? Dan komt de beauty vaak vanzelf naar voren.

Veel mensen zullen zich afvragen waarom op een blog als Beautypolice.nl shakes van de week worden gepost en niet op een foodblog, nou dit is dus de reden! Inner beauty is heel belangrijk en wordt vaak vergeten. Naast de shakes van de week wil ik daarom ook meer recepten gaan posten met producten die een zichtbaar effect hebben op de buitenkant! Ook wil ik het hebben over zelfvertrouwen, hoe bouw je dit op en hoe hou je het vast. Binnenkort zal je hier meer over op Beautypolice.nl zien verschijnen. So stay tuned!

inner beauty1

Vandaag deel ik met jullie mijn basics voor een gezonde levensstijl.

1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer!
En nu bedoel ik geen dagcrème, maar gewoon drinken! Je lichaam heeft gedurende de dag vocht nodig om alle afvalstoffen af te kunnen scheiden en je lichaam in balans te houden. Drink daarom ten minste 2 liter op een dag.
Zelf begin ik de dag meestal met een glas lauwwarm water met uitgeperst limoen en citroensap, zo hydrateer je je lichaam, breng je je spijsvertering op gang en reinig je je lever in één klap!

2. Zorg dat je voeding in balans is.
Neem op een dag 3 wat grotere maaltijden, ontbijt, lunch en avondeten en eet tussendoor kleine tussendoortjes zoals een appel, mueslireep, sultana etc. Sla deze tussendoortjes niet over! Je stofwisseling werkt beter als je om de paar uur iets eet. Als je de dag al niet goed begint en het ontbijt overslaat heb je veel meer behoefte om te gaan snacken en ongezonde dingen uit de kast te trekken, dit is zo onnodig! Ook zie je, als je geen regelmaat hebt, het snel terug in je gewicht, je gaat enorm schommelen. Niet erg gezond. Door een vast ritme te hebben blijft je gewicht gewoon lekker stabiel!

3. Niet meer eten 2 uur voordat je gaat slapen.
Dit is natuurlijk anders als je een avond gaat stappen en net voor je gaat slapen om 6 uur ’s ochtends nog een pizza staat te verorberen (ook niet heel gezond, maar wel heel gezellig!). Over het algemeen is het beter om op tijd avond te eten en daarna niet veel meer te snacken. Zo geef je je lichaam de tijd om al het voedsel te verwerken, als je lichaam namelijk ’s nachts veel voedsel moet verwerken dan slaap je onrustiger. Let op! Het is helemaal niet goed voor je lichaam om met lege maag te gaan slapen! Een schaaltje yoghurt voor het slapen gaan is juist enorm goed voor de spijsvertering, bij deze een tip!

4. Slaap!
Je hebt genoeg slaap nodig om je lichaam weer op te laden voor de volgende dag. Natuurlijk verschil het per persoon en per leeftijd hoeveel slaap je nodig hebt, maar ik zit met zo’n 8 uur per nacht goed. Als je slecht slaapt kom je sneller aan en het heeft nog veel meer negatieve gezondheidseffecten. Ook komt het je humeur niet bepaald ten goede.

Dit zijn mijn belangrijkste basics op het gebied van inner beauty, gelukkig weet ik nog veel meer leuke dingen op dit gebied en die gaan jullie als jullie mijn blog blijven volgen vanzelf langs zien komen in de vorm van lekkere recepten en nog meer shakes.

Natuurlijk blijf ik ook gewoon met de buitenkant en alle andere aspecten van beauty bezig want een goed verzorgd uiterlijk zorgt ook weer voor een zelfverzekerder innerlijk, alles werkt zo in elkaar door.

Hoe staan jullie tegenover de kracht van inner beauty?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Natasja 9 januari 2015 at 09:30

    Helemaal waar! Het is soms niet altijd te doen om gezond te eten maar het is zeker een voornemen van mij om beter voor mezelf te zorgen. Goed ontbijten en vroeger naar bed!! Leuke post, ben benieuwd wat er nog meer gaat komen:-)

  • Leave a Reply