Travel

Lissabon dag 2 – Fietsen & Shoppen

26 januari 2015

Dag 2 alweer! Vandaag hadden we gelukkig een hele dag en daar hebben we volop gebruik van gemaakt, we hebben 4 uur gefietst, gewandeld en ook nog een beetje geshopt. Natuurlijk hebben we ook weer heerlijk gegeten!

We werden rond 8 uur Portugese tijd wakker (in Nederland was het nu 9 uur) en we konden niet meer slapen! Een mini-jetlag kan je het wel noemen haha. We hebben de laptop erbij gepakt en de laatste aflevering Boer Zoekt Vrouw teruggekeken die we gisteravond hadden gemist, echt heel erg fout eigenlijk.

We gooiden ons raam open en dit is wat we zagen:

image-2015-01-26(4)

Zon en een strakblauwe lucht, wat wil je nog meer?

Vervolgens hebben we ons snel opgemaakt en zijn we naar de ontbijtzaal gegaan. Ze hadden er echt van alles en nog wat, van cakejes tot scrambled eggs en bacon. Wij hebben ons dus wel even vermaakt! Na dit stevige ontbijt zijn we de stad in gegaan.

Ons hotel zit om de hoek van een groot plein met een fontein, kennen jullie dit plein? Deze foto is gemaakt rond half 11 en het was al heel lekker warm. We hebben eigenlijk de hele dag doorgebracht zonder jas, ik had alleen een dun blouseje aan en dit was echt prima te doen.

image-2015-01-26(5)

Vervolgens zijn we richting zee gelopen, we hadden eigenlijk geen concreet plan gemaakt over wat we wilden doen. Gewoon sight seeing was het plan. Onderweg naar de zee (dit was ongeveer 10 minuutjes lopen) kwamen we nog wat typische Portugese dingen tegen:

image-2015-01-26(6)

Heel veel huizen hebben van dit soort tegeltjes, dit geeft zoveel sfeer! Ik heb ook al een aantal winkeltjes gezien waar deze tegeltjes te koop zijn. Leuk souvenir ideetje 🙂

image-2015-01-26(7)

Ook deze trams zie je zowel in het rood als in het geel overal rondrijden, zijn ze niet schattig! Vandaag hebben we niet met de tram gereisd maar dat gaan we zeker nog doen. Ik ben verliefd, als het me niet lukt om ooit een VW busje te kopen, ga ik voor zo’n tram.

Eenmaal aangekomen bij de zee kwamen we het volgende gebouw tegen:

image-2015-01-26(9)

image-2015-01-26(8)

Zo groot en zo mooi. Dit soort dingen mis ik dus echt in Nederland, het is zo immens en indrukwekkend! Voor dit gebouw ligt een heel groot plein met een enorm standbeeld en daarachter ligt de zee.

We liepen een beetje rond en keken op de kaart waar we heen wilden totdat we ergens om de hoek een paar fietsen zagen. Toen wisten we het meteen: we gaan fietsen huren!

Het was half 12 toen we de fietsen huurden en we hadden 4 uur de tijd.

De man die de fietsen verhuurde had een aantal routes voor ons uitgeschreven. We kozen ervoor om een speciale route lang de zee te fietsen en ondertussen allemaal gebouwen te bekijken. Ook konden we de wijk BelĂ©m in waar we de beroemde ‘Pastel de BelĂ©m’ konden eten. Helemaal prima!

image-2015-01-26(10)

Daar gingen we op onze fietsjes.

En natuurlijk hebben we onderweg even pauze gehouden en lekker in de zon gezeten.

image-2015-01-26(11)

Eerst kwamen we een grote rode brug tegen: Ponte 25 de abril

image-2015-01-26(19)

Vervolgens, na een heel stuk fietsen kwamen we dit mooie klooster tegen: Mosteiro dos JerĂłnimos. We moesten met de fietsen onder de weg door, er waren gelukkig gleuven aan de rand van de trap gemaakt zodat we de fietsen vrij gemakkelijk naar beneden en naar boven konden tillen. Maar wat gebeurde er toen? Bij elke trap wilden galante mannen ons helpen, wat een gentle men die Portugezen!

image-2015-01-26(14)

Dicht bij het klooster stond een ander kunstwerk en dit is echt een van de mooiste kunstwerken die ik ooit heb gezien: Padrao dos descobrimentos. Wauw!

image-2015-01-26(12)

image-2015-01-26(13)

We moesten nog een klein stukje tot onze eindbestemming: Torre de Belém, ook heel mooi om te zien. Natuurlijk moest ik ook een selfie maken bij deze toren zoals op onderstaande foto is te zien .. tourists be like..

image-2015-01-26(15)

image-2015-01-26(16)

Op de terugweg zijn we het wijkje Belém in gegaan en daar hebben we de beroemde Pastel de Belém gegeten, best lekker! Mijn moeder is er helemaal dol op, het is een soort bladerdeeg gevuld met iets custard/vanille achtigs en dat hebben ze dan warm gemaakt.

image-2015-01-26(17)

We hebben de fietsen netjes op tijd weer ingeleverd, hebben een terrasje gepakt en zijn teruggelopen naar het hotel. Heel even gerelaxed en zijn vervolgens nog even in de winkelstraat gaan kijken.

Om de hoek zit een hele dure winkelstraat, zeg maar de PC Hooftstraat van Lissabon. Wat het mooie is, is dat al deze ontzettend dure merken nu uitverkoop hebben, of nou ja, de meeste. Daarom ben ik bij Michael Kors goed geslaagd … binnenkort volgt er een Lissabon Shoplog, I’ll keep you posted!

We hadden ondertussen behoorlijk trek gekregen en daarom zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje. Natuurlijk bestelden we weer vis:

image-2015-01-26(18)

De eerste hele dag in Lissabon is me ontzettend goed bevallen, de mensen zijn echt heel lief, het was heerlijk weer en de stad is prachtig. Ik heb niks te klagen.

Morgen gaan we waarschijnlijk de rivier oversteken met een pont en daarna gaan we de berg op klimmen voor een ‘amazing overview’ van Lissabon. Ik ben benieuwd.

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply