Travel

Lissabon dag 3 – Kasteel & Tram28

27 januari 2015

Sorry jongens, maar ik heb geen shake van de week voor jullie! Om het goed te maken post ik er binnenkort 2! Natuurlijk heb ik wel weer een verslag over mijn dag geschreven hier in het zonnige Lissabon, we hebben onder andere het Castello sao Jorge bezocht en we hebben rondjes gereden in tram 28.

De wekker stond pas om 8:45 dus we konden gelukkig lekker een beetje uitslapen, het leven en het ritme zijn hier zo anders! Maar je went er super snel aan. We hebben rustig ontbeten met het plan dat we de boot zouden pakken en het Jezus beeld aan de overkant van de rivier in zouden gaan. Je zou dan een prachtig uitzicht over de stad hebben. Toen we om informatie vroegen in ons hotel bleek dat er stakingen waren bij het personeel van de boot en dat het dus niet heel handig was om dit vandaag te doen.

Oké, plan B dus.

We liepen een rondje om wat outfit foto’s voor Beautypolice te schieten en toen zagen we dit:

image-2015-01-27(3)

Castello sao Jorge! Lekker hoog op de berg, dus we wilden de beroemde tram28 pakken maar we konden de opstapplaats nérgens vinden ondanks dat we de trams overal zagen rijden. We werden door alle vriendelijke Portugezen van het kastje naar de muur gestuurd.

image-2015-01-27(4)

We liepen de berg op en we kwamen de volgende kerk tegen:

image-2015-01-27(5)

Notre-Dame look-a-like of ligt het aan mij? Van binnen zag de kerk er ook heel mooi uit.

image-2015-01-27(6)

Bij de kerk vonden we een opstapplaats maar daar kwam geen tram, maar een busje. Ook prima, hoefden wij in ieder geval dat hele steile stuk niet meer omhoog te lopen. De busjes scheuren trouwens echt die bergen op en af, ik ben een beetje jaloers op hoe goed die chauffeurs auto kunnen rijden, ik had allang een paniek aanval gehad als ik zo’n berg tegen was gekomen .. ik blij dat ik in Nederland woon …

Toen we uit het busje stapten was dit praktisch het eerste wat we zagen, het echte vakantie gevoel.

image-2015-01-27(7)

We kochten tickets en gingen het Castello sao Jorge binnen, het is een soort burcht dat is gebouwd om de stad te beschermen. We kwamen binnen op een pleintje met aan de rand een prachtige overview over de stad.

image-2015-01-27(9)

Je kon hier de hoek om en dan kwam je bij een bruggetje, als je het bruggetje over liep kon je de trappen beklimmen naar de torens.

image-2015-01-27(14)

Pfff die trappen waren steil! Maar het was het waard, we hebben echt een prachtig uitzicht gehad over zowel de stad als de zee.

image-2015-01-27(13)

image-2015-01-27(15)

Ze hadden in het kasteel ook heel veel pauwen, wat een mooie dieren zijn dat. De bediening van het café dat in het kasteel zat was er alleen niet zo blij mee, ze aten namelijk al het eten van de gasten op.

image-2015-01-27(16)

Toen we weer beneden waren, waren we stiekem al een beetje uitgeteld. Tijd voor lunch! We hebben gezondigd en zijn naar de Mac gegaan, maar eerlijk is eerlijk, het was wel lekker!

We zaten enorm vol en het was warm dus we hadden eigenlijk niet heel veel zin om iets actiefs te gaan doen of om uitgebreid te gaan wandelen door de stad. Daarom hebben we de metro gepakt en zijn we naar het stadspark gegaan, hier zijn we lekker in de zon gaan liggen in het gras.

image-2015-01-27(17)

Rond 5 uur werd het iets frisser en zijn we nog even naar een bekende winkelstraat geweest, Rua Augusta. Hier had je onder andere de Zara, Mango, Bershka, Pull&Bear en de Stradivarius. Overal was sale dus dat kwam mooi uit.

image-2015-01-27(18)

En ja hoor! Toen liepen we er spontaan tegenaan: het opstappunt van tram28! Dit konden we niet laten schieten en daarom zijn we meteen opgestapt, we hebben een rondje gemaakt in de tram door alle hobbelige straatjes, berg op en berg af, een unieke ervaring!

image-2015-01-27(19)

image-2015-01-27(20)

We werden met de tram praktisch afgezet voor ons hotel dus we konden ons even lekker opfrissen voor we uit eten zouden gaan.

Omdat we al het Portugese eten even niet meer konden zien, vooral de kabeljauw, ontzettend lekker maar teveel van iets is ook niet goed, zijn we lekker naar de Italiaan gegaan ..

En nu ben ik lekker deze blog aan het tikken. Hopelijk kunnen we morgen wel met de boot naar de overkant en zijn de stakingen over.

Liefs,

Marloes

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply