Food&Drinks

Match made in heaven – Shake van de week

26 mei 2015

De shake van de week van deze week is …..  mijn favo juice! Mochten jullie geen juicer hebben, no worries, dit hemelse sapje is ook gewoon te koop bij de Bagels&Beans! Het is echt het proberen waard want naast dat het heel lekker is heeft het echt voordelen. Als je dit sapje drinkt voordat je de zon in gaat is de kans dat je bruiner wordt namelijk aanzienlijk groter. Weten waarom? Read on!

image-2015-05-26(4)

Ook geeft dit sapje je immuunsysteem in één keer een enorme boost. Over naar de ingrediënten!

Voor één sapje heb je genoeg aan de volgende ingrediënten:

 • 4 à 5 wortels
 • 4 cm gember
 • 100 ml verse jus

image-2015-05-26(3)

Was de wortels eerst even goed en schil de gember. Juice dit vervolgens met je juicer.

Vul je glas voor de helft met het wortelgembersap-mengsel en voor de andere helft met verse jus. Voila! Super easy toch?

image-2015-05-26(5)

Hoe bedoel je bruiner worden door het drinken van dit sapje?
Ik zal het uitleggen. In wortels zit namelijk caroteen, dit stofje zorgt ervoor dat de wortels oranje zijn. Dit stofje zorgt er ook voor dat je huid een lichtbruine teint krijgt en dat wanneer je gaat zonnen je huid sneller bruin wordt! Ook is er uit onderzoek gebleken dat een hoge dosis caroteen er zelfs voor zorgt dat je huid beschermt wordt tegen UV-straling. Ik heb hier echter geen bron van, ik heb het ergens gelezen en onthouden. Disclaimer! Ik moet jullie als beautyblogger ook waarschuwen voor de schadelijke effecten die UV-straling op je huid heeft, wil je huidkanker voorkomen smeer je dan altijd in met een hoge factor!! Ik kan jullie niet aanraden om kilo’s wortelen te gaan eten of liters wortelsap te gaan drinken, téveel van iets is namelijk nooit goed. Geloof me, drink af en toe dit sapje en de bruine teint komt vanzelf!

En die immuunsysteem boost?
Dat komt door de gember! Gember vermindert maag- en darmklachten. Ons immuunsysteem begint bij onze darmen, als er iets mis is met je darmen dan heb je eigenlijk altijd een ontzettend lage weerstand. Een shotje gember is ook een goede tip al is dat echt hartstikke vies. In dit drankje is de gember wel heel erg lekker. Het warmt je op en dat voel je! Ben je verkouden? Dan is gember ook aan te raden, het werkt namelijk ook slijmoplossend. Supermiddeltje dus!

De jus die ik gebruik in het sapje is om het nóg lekkerder te maken, pure wortelsap met gember vind ik minder lekker.

image-2015-05-26(7)
Ik kan het iedereen aanbevelen om een juicer aan te schaffen, het is zo lekker om gewoon alle groenten te kunnen veranderen in sap. Zo krijg je ongemerkt toch veel meer vitamines binnen.

Gaan jullie deze shake proberen?

Liefs,

Marloes

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Northflix 27 mei 2015 at 13:39

  Ik heb een tijdje terug juices mogen reviewen en zo de combi wortel gember ontdekt.
  Inderdaad: Heerlijk!
  Nu heb ik een slow juicer en maak het graag zelf.

  • Reply Marloes 28 mei 2015 at 08:59

   Ik wil ook zo graag een slowjuicer! Leuk om te horen dat je de combinatie zo lekker vind! Ik ben er ook echt gek op hahah, liefs!

  Leave a Reply