Food&Drinks

Méert

4 januari 2015

In Lille heb ik een leuke patisserie ontdekt die ik jullie niet wil onthouden, Méert. In mijn eerdere post heb ik al een tipje van de sluier weggegeven maar vandaag ga ik er wat dieper op in.

Aan de Rue Esquermoise in Lille vind je een hele mooie etalage waar het volgens mij nooit rustig is. De wafels, taarten en macarons komen je tegemoet en zien er prachtig uit. Het lijkt een soort Ladurée dat bij velen van jullie denk ik wel bekend is.

meert

Jay en ik moesten dit natuurlijk uittesten! We gingen naar binnen en daar kwamen we een theesalon tegen waar we natuurlijk thee en de bekende gaufres de Méert bestelden, wafels gevuld met een crème van vanille uit Madagaskar. Er was een ruime keuze uit verschillende soorten losse thee, we gingen allebei voor de rozenthee en die beviel goed. Het was gewoon zwarte thee met etherische olie van rozen.

meert1

Op instagram plaatste ik een foto van onze thee, volg jij me al op instagram? @xbeautypolice

meert4

Wij kochten zelf nog losse thee en macarons. We moesten de macarons natuurlijk even vergelijken met de bekende macarons van Ladurée!

Méert vs. Ladurée

De voordelen bij Ladurée zijn dat je zelf je macarons mag kiezen, dus de smaak en de hoeveelheid. Dit kan bij Méert niet. De enige mogelijkheid om macarons te kopen is in een doosje van 9 stuks met allemaal verschillende smaken die al voor je zijn gekozen. Bij Ladurée hebben ze namelijk de smaak rose petale en deze is echt goddelijk, we baalden daarom best wel dat ze die bij Méert niet hadden. Echter de kwaliteit van Méert vonden we beter! Het verschilde wel per smaak, maar de structuur, eerst knapperig en daarna de zachte binnenkant was perfect. Vooral de macaron met vanille, was ook gevuld met dezelfde als de wafels, dus de bekende vanille uit Madagaskar, deze was het lekkerste!

image-2014-12-31(1)

Onze conclusie: de macarons bij Méert zijn lekkerder dan bij Ladurée maar bij Ladurée heb je een veel grotere keuze, en je mag alles zelf samenstellen qua soorten en hoeveelheden dus dit is wel weer een groot voordeel aan Ladurée.

image-2014-12-31(2)

Ook kochten we een zakje thee, thé des poetes. Dit is een zwarte thee met etherische oliën van kaneel, caramel, citroen en appel. Echt heel erg lekker.

image-2014-12-31(3)

image-2014-12-31(4)

Nu moet ik natuurlijk ook nog even ingaan op de bekende wafels. Ze waren namelijk echt heel erg lekker. In heel Frankrijk en ook in België zijn deze wafels een begrip terwijl het in Nederland naar mijn idee nog niet zo bekend is. De wafel bestaat uit 2 op elkaar gedrukte hele dunne wafeltjes met een crème van vanille uit Madagaskar in het midden. Als je in Lille bent moet je dit echt proberen! Je weet niet wat je proeft.

meert2

Méert is tegenwoordig ook te vinden in Parijs, dus mochten jullie een weekendje in deze romantische stad vertoeven dan is dit echt een must see.

Kennen jullie Méert al, zo ja, hebben jullie wel eens een wafel van Méert gegeten?

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply