Lifestyle

Organize your closet

17 januari 2015
how to organize

Voor de tentamens voorbij zijn en we massaal weer gaan shoppen heb ik een goede tip voor jullie, die misschien zelfs geldbesparend is! Ik ben er namelijk zo een: iemand die niet meer weet wat ze nou eigenlijk voor kleding heeft puur omdat haar kast een dikke chaotische bende is! Tijd om orde op zaken te stellen, let’s organize!

how to organize

Voordat je gaat shoppen is het heel handig om je kast uit te mesten zodat je een overzicht hebt van alles wat je nog hebt. Ik had hier al problemen mee toen ik nog thuis woonde, maar sinds ik op kamers woon en in mijn kamer én bij mijn ouders een kledingkast heb staan, is de chaos compleet!

Hoe ga je te werk?

Ik begin altijd rigoureus, gooi alles uit je kast! Gooi alles op één grote berg en realiseer je even hoeveel kleding je hebt.

Vervolgens begin je met stickeren! Maak stickers met de teksten: ‘broeken’ ‘T-shirts’ ‘truien’ en ga zo maar door. Plak deze stickers in je kast en laat genoeg ruimte tussen de stickers zodat alle spulletjes netjes op hun plekje passen.

Nu is het tijd om al je kleding te sorteren en netjes op te vouwen, bij sommige kleding zal je vast het idee krijgen: ‘jeetje, had ik dat ook nog?!’ dit kan positief uitpakken en je kan je kleding als het ware herontdekken. Maar het kan ook zijn dat je het helemaal niet hebt gemist omdat je het nooit van je leven meer aan zou trekken. Maak dan de beslissing om dit kledingstuk niet meer terug te leggen in je kast! Er zijn hele leuke organisaties waar je deze kleding kwijt kan bijvoorbeeld Terres des Hommes, het leger des heils of de kringloopwinkel waar andere mensen weer hartstikke blij zijn met jou spulletjes!

Heb je nou echt ongelofelijk veel spullen over? Organiseer dan een ‘Shop my closet’ sale, maak een evenement aan via Facebook en nodig al je vriendinnen uit. Misschien verdien je er dan ook nog wat aan, scheelt weer bij je volgende shop-sessie!

De kleding die je wil bewaren vouw je netjes op en leg je op het plankje bij de sticker. Dit lijkt heel makkelijk en dat klopt. Het moeilijkste gedeelte moet ook nog komen: je moet het namelijk wel zo houden! De stickers geven misschien wat extra motivatie om je kleding niet in je kast te gooien zodat het vervolgens ergens achterin een hoekje beland.

Na de tentamens moet ik hier ook mee aan de slag! Ik moet zeggen dat het schrijven van dit artikel me al wel iets meer motivatie heeft gegeven om mijn kasten op te ruimen, zo kan ik in Lissabon gericht shoppen!

Is jullie kast ook zo’n enorme troep?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daphne 17 januari 2015 at 21:00

    Ja! Goeie tips, ga ik proberen. Na de tentamens ofcourse. Ik heb bij mijn beide ouders kasten staan en eentje in Groningen, dus bij mij ook een chaos aan kleren. 😛

  • Leave a Reply