Beauty Lifestyle

Persoonlijk | Flashback

18 juli 2015

Gisteren voelde ik het ineens: ik heb vakantie! Ook al is mijn vakantie een week geleden al begonnen, het voelde nog niet echt zo, ik was enorm druk met de lay-out van Beautypolice en had door het hele land afspraken staan waardoor ik veel tijd in de trein heb doorgebracht.

Nu ik dit schrijf zit ik in de trein op weg naar Groningen, waarschijnlijk één van de laatste keren deze zomer want vanaf nu breng ik het grootste gedeelte van de vakantie door in Deventer.

Het afgelopen jaar schiet als een soort van flashback door mijn hoofd. Wat zijn er dit jaar ontzettend veel dingen gebeurt. Het jaar is omgevlogen (oké, dit is enorm cliché, ik weet het) ook al hebben er vrij ingrijpende gebeurtenissen plaatsgevonden.

Deze dingen hebben er echter wel voor gezorgd dat ik hier nu zit, en de dingen doe die ik doe en me blij maken.

Het belangrijkste dit jaar is dat ik na veel struggles mijn propedeuse heb binnengesleept. Ik weet niet of jullie het proces kennen maar ik heb 3x een 5 gehaald (ja echt, 3x één fout teveel op een multiple choice tentamen) en de 4e keer haalde ik een 9.

Verder bestaat Beautypolice nu bijna één jaar, een jaar waarin ik computer-technisch een mega stap heb gezet. Vroeg je me een jaar geleden iets over HTML, Java-scripts of FTP, dan kon je me wegdragen. Nu kan ik er redelijk mee uit de voeten en dat is zeker niet verkeerd denk ik zo. Ook vind ik het heel erg fijn dat ik een plekje heb op het web, ik zie het echt als mijn plek waar ik mijn creativiteit, energie en frustratie kwijt kan. En ja, waarin ik zoals nu dus ook kan reflecteren.

Wat heb ik geleerd? Dat het belangrijk is om een goede balans te vinden. Ik vind het heel erg belangrijk om gezond te eten en te sporten maar daarnaast moeten er ook leuke dingen gebeuren, lekker een terrasje pakken met vriendinnen of een avond de stad in. En ohja, er moet natuurlijk ook nog gestudeerd worden.

Het afgelopen jaar heb ik telkens fases gehad waarin ik in één van deze drie dingen bleef hangen, een echte balans kon ik niet vinden. Hier wil ik het aankomende studiejaar verandering in brengen. Beter plannen dus en die balans zien te vinden.

Verder kijk ik terug op een ontzettend leuk en gezellig jaar in het mooie Groningen, wat ik echt ben gaan beschouwen als mijn stad.

Hoe kijken jullie terug op afgelopen schooljaar?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply