Food&Drinks

Powershots – Albert Heijn

2 juni 2015

Geen shake van de week voor jullie vandaag maar iets veel spannenders! Namerlijk: de powershots van de Albert Heijn. Deze krachtige shots zijn een goede aanvulling op de voeding. Ze worden iedere dag koudgeperst op de slow juicer, zo blijven vitaminen en mineralen behouden en worden gezonde ingrediënten tot op de laatste druppel uitgeperst. De powershots bevatten 100% pure, onbehandelde en onbewerkte ingrediënten en een vleugje frisse limoen of zoete appel.

Je heb de shots in 4 soorten: gember, aloë vera, tarwegras en kurkuma. Helaas was de kurkuma uitverkocht dus die kon ik niet voor jullie testen. Ik moet zeggen dat ik de shots niet echt lekker vond. Met tarwegras was ik al bekend, gember ook maar aloë vera was nieuw voor me, en dit viel me heel erg mee! Dit was van deze drie mijn persoonlijke favoriet.

Het nadeel bij de tarwegras vond ik dat er veel ‘pulp’ in zat, dus gewoon nog stukjes gras, dit lijkt me niet de bedoeling van een shot toch?

image-2015-06-02

De shots zijn wel enorm gezond! Hier staan de voordelen per shot op een rijtje:

Tarwegras: een echte detoxer

De zuiverende tarwegras shot bestaat uit de vers uitgeperste jonge groene grassprieten die uitgroeien tot tarwe. In deze jonge groeifase zit tarwegras bomvol vitaminen, mineralen, enzymen en chlorofyl. Dit tarwegras shot bestaat voor 90 procent uit tarwegrassap en 10 procent frisse limoensap.

Aloë vera: verzacht van binnen

Van aloë vera wordt gezegd dat het verzachtend werkt op je maag en dat het een positieve werking heeft op het functioneren van je darmen. De aloë vera shot bestaat voor 95 procent uit verse aloë vera sap, aangevuld met een vleugje pure limoensap (5 procent). Deze Powershot is ook echt iets voor de beautyliefhebbers onder ons, want van aloë vera is bekend dat het onze cellen heelt en regenereert. Het ondersteunt de aanmaak van elastine en collageen in de huid, waardoor het een fijne anti-aging werking zou hebben.

Kurkuma: ontstekingsremmer

Van kurkuma (geelwortel) zeggen kruidenexperts dat het een sterk ontstekingsremmend effect heeft. Daarnaast zou het werken als natuurlijk antibacterieel, antiviraal en antischimmel middel en effectieve pijnstiller. Kurkuma is dan ook een krachtig en natuurlijk middel bij huidontstekingen, wonden, spierpijn, mentruatieklachten en kneuzingen. De kurkuma shot bestaat uit 88 procent kurkumasap en 12 procent frisse limoensap.

Gember: weerstandbooster

Gember staat bekend als een perfecte weerstandbooster en werkt heel goed bij verkoudheid of griep. Ook zeggen ze dat gember helpt het lichaam te ontdoen van gifstoffen doordat het de stofwisseling en bloedcirculatie stimuleert en dat het misselijkheid en maagpijn verlicht. De krachtige gember shot bevat 50 procent gembersap en 50 procent verse appelsap.

Wat vinden jullie van deze shots? Gaan jullie ze proberen?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply