Food&Drinks

Recept: Lasagne met spinazie&zalm

20 april 2015
recept

Hoppa, vandaag gooi ik er weer een keer een receptje in. En dit recept is niet zomaar een simpele spinazie-zalm lasagne, er zit een klein verrassingselement in voor een net iets lekkerdere smaak.

Vandaag heb ik me met mijn huisgenoot Rosa weer eens uitgesloofd in de keuken, als ware keukenprinsessen gingen we te werk en al zeg ik het zelf: het resultaat mocht er zijn!

Laten we meteen beginnen met de ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 stukken diepvries zalm
 • 600 gram verse spinazie
 • 200 g crème fraîche
 • 3 theelepels grove mosterd
 • lasagne bladen
 • een beetje verse dille
 • sap van 1/2 citroen
 • bechamelsaus
 • geraspte kaas
 • mozzarella
 • 3 tomaten
 • peper
 • zout

Best een waslijst aan ingrediënten eigenlijk, maar dan heb je ook wat! Ik geef jullie een stappenplan van hoe wij te werk gingen:

1. Maak een mengsel van de crème fraîche, mosterd, citroen en dille , de dille die wij hebben gebruikt kwam uit onze eigen moestuin, ja ja de moestuinpotjes van de appie hebben goed hun werk gedaan! De mosterd is eigenlijk het verrassingselement dit is echt super lekker, persoonlijk houd ik eigenlijk helemaal niet van mosterd maar op deze manier is het hartstikke lekker.

image-2015-04-20

2. Kook de zalm 10 minuutjes en dep de stukken vervolgens droog

3. Roerbak de spinazie , ik verbaas me er altijd over hoe ontzettend weinig spinazie er over blijft het krimpt echt enorm.

image-2015-04-20(1)

4. Als je de zalm droog hebt gedept en de spinazie hebt geroerbakt is het tijd om alles door elkaar te mixen, zorg dat de stukjes zalm klein worden als je het door elkaar roert.

5. Voeg aan dit mengsel ook het crème fraîche-mosterd-dille-citroen-mengsel toe en nog een beetje peper en zout. Goed roeren!

image-2015-04-20(2)

6. Tijd voor de bechamelsaus, wij gebruiken gewoon een pakje. Dit pakje bevatte poeder dat je aan moest maken met melk, super simpel natuurlijk. Je kan ook heel gemakkelijk zelf bechamelsaus maken (er staan genoeg recepten op google)

7. Nu gaan we de schaal (of schalen) vullen, wij gebruiken zelf 2 kleine ovenschalen. Ik begin zelf altijd met een laag lasagne bladen, vervolgens een laag van het mengsel en dan weer lasagne bladen. Herhaal dit totdat de schaal bijna vol is maar eindig altijd met lasagne bladen, laat nog wel een beetje ruimte over voor de topping.

8. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne bladen en leg hier wat plakjes tomaat op

image-2015-04-20(3)

9. Strooi en geraspte kaas overheen en wat plakjes mozzarella

image-2015-04-20(4)

10. Half uurtje in de oven op 200 graden Celcius en voila, je hebt een geweldige maaltijd.

image-2015-04-20(6)

Ik denk dat wij zo’n uur bezig zijn geweest met het maken van deze lasagne inclusief een half uur in de oven, dus eigenlijk valt het best mee. En het was het waard, het was heel erg lekker.

Normaal gesproken ben ik meer van de traditionele lasagne met gehakt en tomatensaus maar dit viel eigenlijk ook wel heel erg goed in de smaak. Vorige week heb ik bij een vriendin lasagne met kip en ananas gegeten en dat was ook al heel lekker, genoeg variaties te bedenken dus.

Hebben jullie een favoriet op het gebied van lasagne?

image-2015-04-20(5)

Ik hoop dat jullie dit een leuk, en vooral lekker!! recept vonden!

Tot morgen,

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply