Beauty Food&Drinks

Recept | Zomerse Tiramisu

22 juli 2015
image-2015-07-21(28)

Iedereen heeft wel een guilty pleasure, en daar is helemaal niks mis mee! Mijn guilty pleasure is deze zomerse tiramisu. Hij is heerlijk fris en fruitig, perfect als toetje op een zwoele zomeravond.

Vandaag deel ik het recept met jullie, officieel komt dit recept volgens mij uit de Allerhande, het tijdschrift van Albert Heijn, maar ik heb hem aangepast.

Wat gaat erin?

  • 1 grote sinaasappel (of 2 kleintjes)
  • 1 citroen
  • 500 gram (verse) aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 1 pak lange vingers
  • een stukje pure chocola

image-2015-07-21(18)

1. Leg de lange vingers onder in een ovenschaal.

image-2015-07-21(20)

2. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen en pers ze daarna uit. Giet de helft van het sap over de lange vingers en houdt de rasp nog even apart.

image-2015-07-21(21)

3. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel de helft over de lange vingers. Bewaar de rest nog even, deze aardbeien verdeel je straks over de bovenkant van de tiramisu.

image-2015-07-21(22)

image-2015-07-21(24)

4. Tijd voor het room-mengsel! Klop de slagroom. Spatel de mascarpone hier doorheen. Voeg door dit slagroom-mascarpone mengsel de rest van het citroen- en sinaasappelsap en de rasp van de schillen.

Giet het gehele room-mengsel over de lange vingers en aardbeien.

image-2015-07-21(23)

5. Tijd voor de topping! Finish je tiramisu met de rest van de aardbeien en rasp een stukje pure chocola over de aardbeien heen.

image-2015-07-21(26)

6. Laat het 2 uur in de koelkast opstijven (dit hoort eigenlijk zo, maar ik kan nooit zo lang wachten haha .. als ik het gemaakt heb wil ik het, het liefst zo snel mogelijk opeten. Wie herkent dit?)

image-2015-07-21(28)

Het geheel is heel fris en fruitig, anders kan ik het niet omschrijven. Het is niet heel zoet omdat er naast de lange vingers  (en het beetje chocola als topping) geen extra suiker is toegevoegd.

Ik kan dit iedere week wel maken .. gelukkig heb ik een grote schaal gemaakt dus ik kan morgen ook een stukje eten!

Wat is jou guilty pleasure?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply