Beauty Food&Drinks

Recept|Bananenbrood met walnoten en bosbessen

2 oktober 2015
image-2015-10-02(5)

Sinds ik met de #nosugarchallenge ben begonnen heb ik heel veel zin om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Gisteren maakte ik voor het eerst een suikervrij bananenbrood en om hem iets vullender te maken stopte ik er walnoten en bosbessen in. Echt super lekker! Lees snel verder voor het recept!

Wat gaat erin?

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram havermout
  • 100 gram meel (bloem, amandelmeel, speltmeel, wat je wil)
  • 200 gram bosbessen
  • 2 handjes walnoten
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eieren

image-2015-10-02

Hoe ga je te werk?

1. Prak de bananen in een kom.

2. Doe de 3 eieren in een apart kommetje en klop ze los.

image-2015-10-02(1)

3. Doe de geklopte eieren bij de geprakte banaan en meng dit goed.

4. Voeg aan dit mengsel het meel, bakpoeder en havermout toe.

Dit moet je heel goed mengen!

5. Breek de walnoten in stukjes met je handen.

6. Voeg de walnoten en de bosbessen aan het mengsel toe.

image-2015-10-02(2)

7. Zorg dat alle nootjes en de bosbessen goed zijn verdeeld over het mengsel.

image-2015-10-02(3)

8. Doe het uiteindelijke mengsel in een bakvorm en bak het 30 minuten op 180°C.

image-2015-10-02(4)

Voila! Je homemade bananenbrood met walnoten en bosbessen is klaar :)!

Enjoy!

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gerbrich 3 oktober 2015 at 13:51

    Haaii,

    Ik weet niet of je me nog herkent. Maar je hebt echt een super leuke blog! En lekkere recepten, zoals deze. Eet je dit als ontbijt? Ik heb laatst ook een heel lekker recept: bananenpannenkoek. Je prakt 1 rijpe banaan, met 2 eieren en een schepje cacao en dat bak je net als pannenkoeken in de pan. Heerlijk ontbijt! Krijgt er erg veel energie van.

    Liefs Gerbrich

  • Leave a Reply