Lifestyle

Series

30 november 2014

Ik ben een echte serie addict, zo iemand die niet langer dan twee weken over een serie kan doen die uit ten minste vijf seizoenen bestaat. De laatste tijd heb ik helemaal geen tijd meer om series te kijken, ik begin er bewust niet aan omdat ik weet dat ik dan alleen nog maar kan dagdromen over hoe de serie verder gaat en ik feitelijk dus word ‘gedwongen’ om verder te kijken. Goed excuus toch?

Nu de kerstvakantie er aan komt begint het weer een beetje te kriebelen, eindelijk weer tijd om series te kijken! Vandaag deel ik mijn must-see series met jullie!

Laten we beginnen met de klassiekers, ik denk dat velen van jullie deze series al hebben gezien, of misschien zijn jullie ze nog aan het kijken. In ieder geval, als jullie deze series nog niet hebben gezien, dan moeten jullie ze echt gaan kijken!

Breaking Bad
Deze serie gaat over een scheikunde leraar, Walter White. Op een dag krijgt hij te horen dat hij hevige longkanker heeft en niet heel lang meer te leven heeft. Hij wil zijn zwangere vrouw en zijn gehandicapte zoon goed achterlaten en besluit om een drugshandel op te zetten met Jesse, een oud leerling van hem. Hij blijkt door zijn jarenlange ervaring als scheikunde leraar een expert te zijn en ontwikkelt de beste Crystal Meth die iedereen wil hebben. Het geld stroomt langzaam maar zeker binnen en mensen raken bekend met de blauwe vorm van de drug die Heisenberg, de schuilnaam van Walter White, maakt. Op den duur raakt Heisenberg verslaafd aan het maken van drugs, de hoeveelheden geld die binnenstromen geven hem een kick en dit gaat ten koste van zijn familie ..

series

Orange is the new black
Piper Chapman, de hoofdrolspeelster in Orange is the new black heeft haar leven weer op de rails en woont samen met haar verloofde Larry, dit verloopt allemaal heel soepeltjes totdat Piper thuis wordt opgehaald en naar de vrouwengevangenis wordt gebracht, ze blijkt een nogal schimmig verleden te hebben met drugshandel. Piper vindt het eerst verschrikkelijk in de gevangenis, maar hoe langer ze er zit, hoe beter ze de vrouwen leert kennen en hoe leuker ze het eigenlijk heeft. De serie speelt zich af in de gevangenis waar allemaal vrouwen met een verhaal zitten, hoe verder je in de serie komt hoe meer je te weten komt over het leven van iedere vrouw in de gevangenis en waarom ze in de gevangenis beland zijn.

series1

Game of Thrones
Deze serie is heel ingewikkeld om uit te leggen maar ik ga het zo goed mogelijk proberen te doen.
In Westeros, een continent in het westen strijden adellijke families om de macht in het rijk. Er is een strijd tussen de nachtwacht en de gevaren achter de muur, de white walkers, dit zijn enge figuren die je meenemen.
In de serie heb je ook een oostelijk continent Essos, hierin speelt een ander verhaallijn af, Daenerys Targaryen probeert hier een weg te vinden naar haar koningschap in Westeros.

series2

Suits
Als rechtenstudent kan ik hier niet omheen, Suits is geweldig! Mike, een jongen die random op een sollicitatie voor een top advocaten kantoor verschijnt terwijl dit helemaal niet de bedoeling was, krijgt een baan als advocaat in de serie en dit terwijl hij nooit rechten op Harvard heeft gestudeerd! Dit was een streng vereiste om aangenomen te worden en zal nog vaker in de serie terugkomen. Harvey Specter is de leermeester van Mike en samen maken ze van alles mee wat betreft ingewikkelde zaken. Ook als je geen rechten studeert is dit een echte aanrader!

series3

Nu we de klassiekers hebben gehad gaan we over naar de iets minder bekende series, maar zeker niet minder leuk

Elementary
Sherlock Holmes fan? Dat moet je deze serie zien, Sherlock wordt nagespeeld in de moderne tijd, tijdens deze serie kan je even lekker ontspannen ook al moet je soms echt je hersens kraken. Ook Watson, zijn assistente, ja je leest het goed, Watson is namelijk een vrouw in Elementary, is heel erg grappig en staat verstelt van de kunsten van Sherlock. Deze serie is echt hilarisch, een dikke aanrader.

series4

Downton Abbey
Hier vindt je de klassieke Engelse sferen terug, de eerste afleveringen moet je even doorkomen maar dan zit je er als het goed is helemaal in! Je leeft je in, in de familie en het is gewoon leuk om te zien wat ze allemaal meemaken. Ben je een Engeland addict? Kijk dan alsjeblieft deze serie.

series5

Ik denk dat ik voorlopig wel weer genoeg heb opgesomd, ik ga de komende periode zeker weer series kijken en dan hou ik jullie op de hoogte welke series nog meer leuk zijn!

Ben ik de meest geweldige series vergeten? Laat het me dan even weten in de comments! Ook voor kijk tips!

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply