Food&Drinks

Shake van de week #1 – Zomerfruit shake

16 september 2014
image-2014-09-15(11)

De zomer is alweer bijna voorbij wat ik heel erg jammer vind want in de zomer eet ik altijd extra veel fruit! Aardbeien, bosbessen, frambozen ik ben er dol op! Om de zomer goed af te sluiten heb ik daarom vandaag een zomerfruit shake op het menu staan.

image-2014-09-15(11)

De benodigde ingrediënten voor twee shakes zijn:

– Een handje vol bosbessen
– Een handje vol frambozen
– +/- 6 aardbeien
– 100 ml verse sinaasappelsap
-100 ml yoghurt
– 2 eetlepels agavesiroop

collage-2014-09-15

Bosbessen zitten bomvol anti-oxidanten en bevorderen de collageen productie. Antioxidanten vangen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven  aan cellen en weefsels. Zo kunnen antioxidanten helpen tegen deze beschadiging en daarmee mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen.Collageen zorgt voor de flexibiliteit van de huid, genoeg bosbessen eten helpt dus tegen huidveroudering!

Frambozen zitten vol met vitamine C, maar ook met de vitamines B2 en B6. Verder bevatten frambozen ook heel veel anti-oxidanten die de vrije radicalen tegengaan. Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Vitamine B2 of riboflavine is nodig voor de energievoorziening van het lichaam. Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, de afbraak en opbouw van aminozuren, waaruit eiwitten zijn opgebouwd. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, bloedaanmaak, het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

Aardbeien zitten boordevol vitamine C, verder bevatten ze naast kalium ook foliumzuur. Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen

image-2014-09-15(12)

Doe alle ingrediënten samen in de blender en klaar is je zomerfruit shake!
Liefs,

Marloes

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jay 16 september 2014 at 19:55

    Looks delicious!

  • Leave a Reply