Food&Drinks

Shake van de week #11 – Green Machine

25 november 2014

Vandaag heb ik weer eens een groene shake voor jullie, niet eentje met spinazie maar met boerenkool!En hij is zoals altijd weer heel erg lekker! Benieuwd naar deze green machine? Lees dan snel verder.

image-2014-11-25(4)

Dit zijn de ingrediënten voor 2 shakes:

  • 2 kleine handjes boerenkool (of 1 grote hand)
  • 1 banaan
  • 1/2 mango
  • 200 ml verse appelsap
  • om het iets romiger te maken kan je nog 1/2 avocado toevoegen, dit heb ik zelf niet gedaan

Als topping heb ik een paar plakjes banaan en kokosschaafsel gebruikt.

image-2014-11-25(1)

Als je een juicer hebt raad ik je aan om verse appels te persen, dit is zoveel lekkerder! Ik heb zelf geen juicer dus ik heb ik de supermarkt appelsap zonder toegevoegde suiker en conserveringsmiddelen gezocht en ik kwam uit bij flevosap ook prima te doen!

image-2014-11-25

Ik heb een stronk verse boerenkool op de markt gekocht, de hoeveelheid die je op de foto ziet is veeeel te veel natuurlijk, ik heb er 2 takjes afgehaald, de bladeren goed gewassen en heel fijn gesneden.

En waarom is deze shake gezond?

Boerenkool is een van de gezondste groenten op aarde, althans dat wordt gezegd. In boerenkool zitten dan ook ontzettend veel vitamines, wist je al dat in boerenkool meer vitamine C zat dan in een sinaasappel? Ook bevat boerenkool heel veel vitamine K en A. Vitamine K of fylochinon is nodig voor een goede bloedstolling en mogelijk ook voor de aanmaak van botten. Vitamine A zorgt voor de huid en ogen. Vitamine A is nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid, door vitamine A worden epitheelcellen gevormd in de huid, luchtpijp, het haar, tandvlees en longweefsel. In boerenkool zitten naast vitaminen ook heel veel mineralen waarvan onder andere calcium. Kortom boerenkool is een superfood, genoeg reden om af en toe boerenkool door je shake te doen, of gewoon lekker stamppot te maken!

Bananen geven je energie! Een banaan bevat gemiddeld meer calorieën dan ander populair fruit in Nederland. Het is dan ook heel goed om ‘s ochtends met een banaantje in je shake te beginnen, voor een energieke start van de dag! De banaan bevat veel voedingsvezel, kalium en zetmeel.

Mango´s zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calcium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

image-2014-11-25(2)

En wat natuurlijk ook heel belangrijk is naast dat de shake gezond is: hij is ook nog eens heel lekker.

Wees niet bang dat je een rauwe kool smaak in je mond krijgt, of dat het ontzettend vies is, want dat is deze shake zeker niet. Ik heb er bewust voor gekozen om appelsap toe te voegen en geen water, appelsap zorgt ervoor dat het geheel lekker zoet wordt. Als je hier niet van houdt en de pure smaak van boerenkool aan kunt dan kan je natuurlijk ook gewoon water in plaats van appelsap toevoegen!

Nou, ik heb mijn vitamine bommetje voor vandaag weer binnen!

Als jullie deze shake gaan maken, maak dan een foto, post hem op instagram en tag @xbeautypolice

ik ben benieuwd! Fijne dinsdag,

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply