Food&Drinks

Shake van de week #13 – Beetroot

16 december 2014

Om in de gezonde sferen te blijven zo vlak voor de kerst heb ik vandaag een diehard detox juice voor jullie, hij is gezond je krijgt er een mooie huid van en hij is super lekker. Weten wat er in deze power smoothie zit? Read on!

image-2014-12-16(2)

De ingrediënten voor 2 shakes zijn:

  • 250 ml bietensap
  • 100 gram bevroren aardbeien
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan

image-2014-12-16

Als je een juicer hebt is het echt aan te raden om je bietensap zelf te maken, maak het sap van gekookte bieten. Je kan voorgekookte bieten in de supermarkt kopen maar je kan de bieten natuurlijk ook gewoon zelf koken.

Ik heb geen juicer en gelukkig hebben ze in de supermarkt hier initiatieven voor, je kan namelijk gewoon flessen kant en klare bietensap kopen! Ideaal. Ik heb deze fles van demeter bij de Ekoplaza gekocht. Zonnatura heeft ook bietensap in haar assortiment, dus in een supermarkt met een zonnatura schap kan je ook gewoon bietensap kopen.

image-2014-12-16(1)

Gooi alles samen in de blender en mixen maar! Pas wel op met het bietensap, deze vlekken zijn heel hardnekkig. Bietensap wordt ook wel als voedingskleurstof gebruikt, een paar druppeltjes zijn al genoeg om iets helemaal rood/roze te kleuren.

image-2014-12-16(3)

Waarom is deze shake zo gezond?

Bieten worden ook wel gebruikt voor medicinale toepassing, het schijnt dat het drinken van bietensap helpt tegen een hoge bloeddruk. Ook zitten bieten vol met vitaminen en zijn bietjes heel goed voor je huid! Als je een maand lang elke ochtend zou beginnen met een glaasje bietensap op nuchtere maag zou je huid stukken opknappen en zelf acne littekens zouden kunnen verdwijnen.

Citroen helpt je lichaam te reinigen, citroensap heeft een lage zuurgraad en daarbij helpt het de maag met het verteren van voedsel. Ook zorgt citroensap ervoor dat je stofwisseling wordt verbeterd, dit komt door de zuurgraad. Ook draagt citroensap bij aan het krijgen van een mooiere huid. De vitamine C zorgt voor een gezonde huid terwijl de alkaline in de citroen helpt bij het bestrijden van bacteriën die acne kunnen veroorzaken.

Kiwi’s hebben een heel hoog vitamine C gehalte, vitamine C helpt je weerstand op te krikken en maakt je gezonder. Ook zit een kiwi vol met anti-oxidanten, kiwi’s werken mee aan een goede spijsvertering, bevatten foliumzuur en er zitten heel weinig calorieën in! Ook zijn kiwi’s onwijs lekker om gewoon tussendoor te eten!

Aardbeien zitten boordevol vitamine C, verder bevatten ze naast kalium ook foliumzuur. Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen

image-2014-12-16(4)

Ook als je niet van bietjes houdt kan je deze shake gewoon maken, natuurlijk zal je shake door de toevoeging van bietensap wel een beetje een bietensmaak krijgen maar door dit sap te mixen met de rest van de ingrediënten creëer je ook een hele andere smaak. De aardbeien, banaan en kiwi maken het lekker zoet en de citroen zorgt voor wat frisheid.

Geloof me, deze shake is het proberen waard want hij is echt heel erg lekker!

Ben je van plan deze shake te maken? Laat het me weten! En als je hem hebt gemaakt zou ik het leuk vinden als je een foto van je shake op instagram post en @xbeautypolice tagt!

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply