Food&Drinks

Shake van de week #14 – It’s christmas time

23 december 2014

Deze shake van de week staat natuurlijk in het teken van de kerst, hoe kan het ook anders! Ik maak een groen deel en een rood deel en mix dit door elkaar, en het is ontzettend lekker en heel gezond. Lees snel verder voor de ingrediënten.

image-2014-12-23(1)

Leuk detail, ik heb een mason jar gekocht om voortaan mijn smoothies in te maken! Ook zal je het glas rechts waarschijnlijk nog wel eens zien verschijnen maar ik heb nu heel veel liefde voor mijn mason jar dus denk dat dit smoothie glas voorlopig mijn favoriet is 🙂

De ingrediënten voor 2 shakes zijn:

Rood gedeelte

  • 200 ml rodenbietensap
  • 3/4 doosje bevroren aardbeien
  • 3 eetlepels magere kwark

Blend dit goed door elkaar en schenk de helft van het glas vol met dit rode mengsel.

Groen gedeelte

  • 2 handjes spinazie
  • 1/2 mango
  • 1 banaan
  • 3 eetlepels magere kwark

Omdat je er geen andere laag tussen doet zullen de kleuren snel mengen als je ze bij elkaar in doet, dit maakt niet heel veel uit het gaat immers om de smaak! Als je perfecte laagjes wil kan je er nog een laag magere kwark tussen doen zoals je in deze shake kan zien: triple berry

image-2014-12-09(1)

image-2014-10-13(9)

Waarom is deze shake gezond?

Bieten worden ook wel gebruikt voor medicinale toepassing, het schijnt dat het drinken van bietensap helpt tegen een hoge bloeddruk. Ook zitten bieten vol met vitaminen en zijn bietjes heel goed voor je huid! Als je een maand lang elke ochtend zou beginnen met een glaasje bietensap op nuchtere maag zou je huid stukken opknappen en zelf acne littekens zouden kunnen verdwijnen.

Mango´s zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calicium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

Spinazie bevat naast veel ijzer ook de vitaminen, C, A, K, B2, B6 super gezond dus! Spinazie zorgt  voor een goede darmwerking, voor gezonde botten en gaat hartziekten tegen. Hoewel spinazie super gezond is, is het niet goed om er te veel van te eten. Er zit namelijk veel nitraat in spinazie. Het voedingscentrum adviseert niet vaker dan 2x per weer nitraatrijke groenten te eten.

Aardbeien zitten boordevol vitamine C, verder bevatten ze naast kalium ook foliumzuur. Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen

image-2014-12-23(2)

Een lekkere en super gezonde shake zo vlak voor de kerstdagen kan geen kwaad toch? De bietensmaak zal op de achtergrond blijven door alle andere ingrediënten en de spinazie zal je helemaal niet proeven. Hier hoef je je dus geen zorgen over de maken. De banaan en mango maken het lekker zoet en de magere kwark maakt het iets romiger.

image-2014-12-23

Gaan jullie deze shake proberen? Maak er dan een foto van, post hem op instagram en tag @xBeautypolice

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply