Food&Drinks

Shake van de week #18 – Leftovers

22 januari 2015

Omdat ik in mijn eentje woon heb ik heel vaak restjes over, restjes groente, fruit et cetera. Dit is natuurlijk zonde om weg te gooien en daarom heb ik vandaag een shake gemaakt met mijn leftovers, ik heb van alles door elkaar gegooid en het was ontzettend lekker!

image-2015-01-21(2)

Ik geef eerlijk toe, deze shake ziet er niet super aantrekkelijk uit door de kleur. Maar dat komt gewoon omdat er van alles door heen zit. Normaal gesproken bepaal je zelf natuurlijk de kleur van de shake door voornamelijk producten van één kleur toe te voegen zodat je een mooie shake krijgt. Maar eerlijk is eerlijk, de kleur zegt niks over de smaak, want de shake is zoals gewoonlijk weer ontzettend lekker!

Ingrediënten voor 2 shakes:

  • 1 grote hand verse spinazie
  • 1 limoen
  • 1 stuk kaki fruit
  • 1/2 mango
  • 1/4 doosje cranberry’s
  • 200 ml kokoswater
  • 200 ml Kokosnoot Amandeldrink van Alpro

image-2015-01-21(1)

Zo in de blender ziet het er al iets aantrekkelijker uit. Het voordeel van zoveel ingrediënten is natuurlijk wel dat je allerlei voedingsstoffen binnenkrijgt.

Laten we het eens op een rijtje zetten, waarom is deze shake zo gezond?

Mango´s zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calicium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

Spinazie bevat naast veel ijzer ook de vitaminen, C, A, K, B2, B6 super gezond dus! Spinazie zorgt  voor een goede darmwerking, voor gezonde botten en gaat hartziekten tegen. Hoewel spinazie super gezond is, is het niet goed om er te veel van te eten. Er zit namelijk veel nitraat in spinazie. Het voedingscentrum adviseert niet vaker dan 2x per weer nitraatrijke groenten te eten.

Bananen geven je energie! Een banaan bevat gemiddeld meer calorieën dan ander populair fruit in Nederland. Het is dan ook heel goed om ‘s ochtends met een banaantje in je shake te beginnen, voor een energieke start van de dag! De banaan bevat veel voedingsvezel, kalium en zetmeel.

Kaki fruit is vooral gezond omdat er heel veel vitamine C in zit, verder bevat de vrucht ook vitamine A, ijzer, eiwit en vezels. Vitamine C komt goed van pas in de wintermaanden, kaki fruit zorgt voor een goede aanvulling van je vitamientjes!

Zo, alles staat weer op een rijtje!

image-2015-01-21

Met dit artikel wilde ik laten zien dat een shake niet altijd mooi hoeft te zijn om gezond en/of lekker te zijn. Als je restjes fruit of groente hebt is het gewoon echt zonde om het weg te gooien! Ik gooi nooit eten weg (behalve als het bedorven is natuurlijk). Gooi gewoon lekker als bij elkaar in de blender, voeg een vloeistof toe en voila!

Klaar is je shake.

image-2015-01-21(3)

Hebben jullie wel eens een leftover shake gemaakt?

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply