Food&Drinks

Shake van de week #19 – Raketje

30 januari 2015

Met mijn shakes probeer ik altijd te experimenteren en dat heb ik vandaag ook gedaan! Ik heb een raketje proberen te maken. Het lukt natuurlijk nooit perfect omdat je alleen met natuurlijke ingrediënten werkt en afhankelijk bent van de natuurlijke kleurstoffen, ook perfecte laagjes in een glas maken is moeilijk! Toch heb ik mijn best voor jullie gedaan en het resultaat in deze blogpost verwerkt.

image-2015-01-30(32)

Ingrediënten voor 2 shakes:

Gele laag:

  • 1 mango
  • 1/2 ananas of 1 mini ananas
  • 1 banaan
  • 2 grote eetlepels magere kwark

Blend dit in je blender of keukenmachine en schenk je glas voor 1/3 vol met dit mengsel

Orangje laag:
Voor dit laagje laat je alles wat nog van het gele mengsel over is in je blender zitten! Voeg aan je blender toe:

  • 1 stuk kaki fruit
  • 100 ml wortelsap
  • 1 grote eetlepel magere kwark

Blend alles door elkaar en schenk je glas tot 2/3 vol met dit mengsel.

Rode laag:
Laat weer alles in de blender zitten en voeg het volgende ingrediënt toe:

  • 50 ml rode bietensap

Ik gebruik wortelsap en bietensap als natuurlijke kleurstoffen. Het wortelsap is niet goed terug te proeven maar het bietensap wel, bieten hebben van zichzelf een vrij aanwezige smaak. Er zit maar een klein beetje bietensap in deze shake maar als je niet van bieten houdt kan je hem toch beter skippen! Of het bietensap weglaten natuurlijk.

Ten slotte vul je de rest van het glas met dit rode mengsel en voila!

De shake is door onder andere de kwark lekker vullend en daarom goed als ontbijt, ik kan je wel aanraden om hier iets naast te eten met veel vezels.

image-2015-01-30(26)

Ik gebruik voor deze shake een mini ananas! Wat is ie schattig hè? Op de markt kwam ik hem zomaar tegen voor maar 25 cent.

image-2015-01-30(28)

Omdat ik geen juicer heb gebruikt ik de biologische sappen van Ekoplaza. Als je wel een juicer hebt kan ik je aanraden om het sap gewoon zelf te maken.

image-2015-01-30(30)

Waarom is deze shake zo gezond?

Bieten worden ook wel gebruikt voor medicinale toepassing, het schijnt dat het drinken van bietensap helpt tegen een hoge bloeddruk. Ook zitten bieten vol met vitaminen en zijn bietjes heel goed voor je huid! Als je een maand lang elke ochtend zou beginnen met een glaasje bietensap op nuchtere maag zou je huid stukken opknappen en zelf acne littekens zouden kunnen verdwijnen, of het waar is: geen idee. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar proberen kan geen kwaad lijkt me!

Kwark is een bron van eiwitten, het helpt je spieren te herstellen en is goed voor je botten! Ook heeft magere kwark een laag vetpercentage, dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Kaki fruit is vooral gezond omdat er heel veel vitamine C in zit, verder bevat de vrucht ook vitamine A, ijzer, eiwit en vezels. Vitamine C komt goed van pas in de wintermaanden, kaki fruit zorgt voor een goede aanvulling van je vitamientjes!

Mango zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calcium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

Ananas zorgt voor een goede spijsvertering en versterkt de botten, verder zou ananas ontstekingsremmend werken en onze bloedsuikerspiegel op pijl houden. Maar voor mij het belangrijkste: ananas geeft energie! De vitamine B1 in ananas zorgt ervoor dat koolhydraten worden verbrand en hier krijgen we energie van!

image-2015-01-30(31)

Ik vind deze shake hartstikke lekker en, al zeg ik het zelf, best goed gelukt. Probeer hem maar eens te maken, het gaat tegenvallen, de opbouw van laagjes is heel erg moeilijk.

Vinden jullie deze shake wa?

Post dan een foto op instagram en tag: @xBeautypolice

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply