Food&Drinks

Shake van de week #21 – Classic

10 februari 2015

Yeah! Het is weer tijd voor een shake van de week. Ik was er aan toe, jullie ook? Vandaar dat ik vandaag een klassieker voor jullie heb gemaakt .. kunnen jullie het al raden?

image-2015-02-10(6)

De ingrediënten voor 2 shakes zijn:

 • 6 grote aardbeien (of 9 kleintjes)
 • 1 banaan
 • 1/2 mango
 • 250 ml Almond Original drink van Alpro

Waarom nou een klassieker? Ik vind de combinatie aardbei-banaan echt zo’n standaard smoothie combinatie, logisch, want banaan en aardbei vormen in de blender een perfect duo.

Ik moet zeggen dat ik banaan en aardbei alleen een beetje saai vond en daarom heb ik er ook een halve mango aan toegevoegd, gewoon omdat het kan. En omdat mango lekker is natuurlijk.

Gooi alles bij elkaar in de blender, even blenden en klaar!

image-2015-02-10

Ik vond deze ontzettend schattige aardbeien in valentijn thema in de supermarkt! Ik ben zo blij dat de aardbeien weer langzaam verkrijgbaar zijn, nog wel redelijk aan de prijs maar dat is ook logisch, ik bedoel, het is februari!

image-2015-02-10(1)

Ik heb weer een meeneem verpakking Alpro Almond Original drink gebruikt, in de vorige shake van de week (#20) heb ik hier uitgebreid over verteld. Deze pakjes bevatten precies 250 ml en dat is dus ideaal voor in een shake.

Waarom is deze shake zo gezond?

Aardbeien zitten boordevol vitamine C, verder bevatten ze naast kalium ook foliumzuur. Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Mango’s zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calicium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

Banaan: In bananen zitten suikers die snel in je lichaam worden opgenomen, daarom krijg je al snel een enorme energie boost! Goed voor tijdens het studeren dus! Ook zitten in bananen goede stoffen namelijk kalium en vitamine B6. Vitamine B6 zorgt voor een goede samenwerking tussen zenuwen en spieren, in 1 banaan zit 34% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6.

Almond Original drink van Alpro is 100% plantaardig en van nature arm aan vet, per 100 ml bevat deze drink slechts 24kcal! Ook zit er vitamine E in, vitamine E helpt je lichaam te beschermen tegen oxidanten. Deze drink is glutenvrij en van nature lactose vrij en daarom licht verteerbaar. En zoals al eerder te lezen was bevat de Almond Original drink calcium! Een super toevoeging voor de veganisten onder ons.

image-2015-02-10(2)

Zo, ik heb mijn vitamientjes voor vandaag weer binnen, dat is duidelijk. En wat was hij weer lekker!

Als jullie trouwens willen weten waar ik dit leuke flesje heb gevonden: gewoon bij de Xenos! Voor €2,99 van het merk ‘weck’. Er zit ook een dekseltje op, net als op weckpotjes, dus je kan er ook makkelijk dingen in bewaren.

Have fun met het maken van de shake! En vergeten jullie niet een foto van jullie shake te maken, op instagram te posten en @xBeautypolice te taggen?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Esmee 16 februari 2015 at 03:07

  Als ik een shake wil voor 1 persoon, kan ik dan van alles de helft doen?
  #HEERLIJK!

  • Reply Marloes 16 februari 2015 at 08:03

   Jazeker, dat kan natuurlijk ook gewoon :)! Liefs!

  Leave a Reply