Food&Drinks

Shake van de week #22 – Pretty Pomegranate

17 februari 2015
image-2015-02-11(17)

Vandaag heb ik een iets ingewikkeldere shake voor de mensen met een blender, voor de mensen met een juicer zal deze shake geen probleem zijn, ik gebruik namelijk onder andere een granaatappel! Wat zijn die dingen lekker.. alleen de pitje zijn zo onhandig.

Ik kwam op de markt ontzettend veel granaatappels tegen! Hoewel je zou zeggen dat het echte zomervruchten zijn, zijn ze nu volop verkrijgbaar. Als je niet zo van pitjes houdt dan zijn deze vruchten niet bepaald aan te raden om los op te eten want ze bestaan praktisch alleen maar uit pitjes. Als je niet van pitjes houdt maar wel van granaatappel, dan kan deze shake wel eens de oplossing voor jou zijn.

image-2015-02-11(19)

Ingrediënten voor 2 shakes:

  • De pitjes van 1 granaatappel
  • 4 grote aardbeien (of 6 kleintjes)
  • 1 stuk kaki fruit (ook wel sharon fruit)
  • 1 banaan
  • 1/2 mango
  • 250 ml Almond Original drink van Alpro

Ik was een poosje bezig met het lospeuteren van alle granaatappel pitjes maarja, dan heb je ook wat!

image-2015-02-11(15)

Het makkelijkste is om de granaatappel in stukjes te ‘scheuren’ je ziet dat er dan op allerlei plekken nog pitjes verstopt zitten. Pas wel op met het sap, dat kan lekker gaan spetteren en geloof me, dat wil je niet in je kleren krijgen.

Voor mensen met een juicer: juice alle granaatappel pitjes en stop de rest van het fruit samen met de Almond Original drink van Alpro in de blender, voeg hier uiteindelijk ook het granaatappelsap bij en voila, je shake is klaar.

Voor de mensen met een blender: gooi alles in de blender, dus ook de granaatappel pitjes! Blend dit eventjes. Zorg dat je een zeef en een trechter bij de hand hebt. Pak je glas, doe je trechter hierin en zeef hierboven de vloeistof uit je blender. Zo blijven alle pitjes in de zeef over.

Het is niet zo’n handige constructie ik weet het, maar als je eenmaal klaar bent dan heb je wel een ontzettend lekkere shake!

image-2015-02-11(16)

Waarom is deze shake gezond?

Granaatappels bevatten veel ijzer, kalium en de vitamines A, B en C. Polyfenolen zijn anti oxidanten, granaatappels zouden ontzettend veel van deze polyfenolen bevatten. Men zegt dat de granaatappel ook allerlei gezondheidskwaaltjes zou kunnen genezen. De rode pitjes zouden onder andere ontstekingen remmen, de bloeddruk verlagen, zorgen voor een mooiere huid en overgangskwalen verminderen. Ook wordt er een preventieve werking tegen kanker en hart- en vaatziekten toegeschreven aan de granaatappel.

Kaki fruit is vooral gezond omdat er heel veel vitamine C in zit, verder bevat de vrucht ook vitamine A, ijzer, eiwit en vezels. Vitamine C komt goed van pas in de wintermaanden, kaki fruit zorgt voor een goede aanvulling van je vitamientjes!

Mango’s zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calicium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

Aardbeien zitten boordevol vitamine C, verder bevatten ze naast kalium ook foliumzuur. Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloeddrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Foliumzuur is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Banaan: In bananen zitten suikers die snel in je lichaam worden opgenomen, daarom krijg je al snel een enorme energie boost! Goed voor tijdens het studeren dus! Ook zitten in bananen goede stoffen namelijk kalium en vitamine B6. Vitamine B6 zorgt voor een goede samenwerking tussen zenuwen en spieren, in 1 banaan zit 34% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6.

Almond Original drink van Alpro is 100% plantaardig en van nature arm aan vet, per 100 ml bevat deze drink slechts 24kcal! Ook zit er vitamine E in, vitamine E helpt je lichaam te beschermen tegen oxidanten. Deze drink is glutenvrij en van nature lactose vrij en daarom licht verteerbaar.

image-2015-02-11(18)

Zo, met alleen mijn blender was het een beetje een gedoe, maar dan heb je ook wat!

Gaan jullie deze shake ook maken? Zo ja, willen jullie dan een foto van de shake maken, hem op instagram posten en @xBeautypolice taggen?

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply