Food&Drinks

Shake van de week #26 – Spring fibes

17 maart 2015
image-2015-03-17(7)

De lente komt er weer aan! En dat is te voelen. De eerste zonnestralen zijn een weldaad voor je humeur, het enige wat er nog miste op een dag als vandaag is .. een shake! Daarom staat er vandaag een hele lekkere frisse shake op het programma met onder andere grapefruit en limoen .. mmmmm

image-2015-03-17(5)

De ingrediënten voor 2 shakes:

  • 1 grapefruit
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 300 ml rijstmelk

Snijd de mango in stukjes en stop deze samen met de banaan in de blender. Pers vervolgens de grapefruit en de limoen en doe dit ook in de blender. Als laatste stap voeg je de rijstmelk toe.. en nu blenden!

image-2015-03-17

Grapefruit heeft een hele lekkere frisse smaak met normaal gesproken een beetje bitterheid. Deze bitterheid valt in de shake weg door het toevoegen van alle andere ingrediënten, dus ook als je niet van bitter houdt gewoon een grapefruit toevoegen!

image-2015-03-17(2)image-2015-03-17(3)

Deze shake drink je snel als vitaminebom tussendoor, het is namelijk heel erg makkelijk en het kan binnen 2 minuutjes klaar zijn.

De smaak is vooral lekker fris, helemaal niet zoet, maar ook niet zuur. Gewoon fris, perfect voor de lente!

image-2015-03-17(7)

Waarom is deze shake zo gezond?

Limoenen zitten vol vitamine C (het sap van 1 limoen bevat al 88% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C) kalium, fosfor en magnesium. Door de mineralen werken limoenen alkaliserend in je lichaam. Ze helpen je PH-waarde weer neutraal te krijgen. Ook krijg je door het drinken van limoensap een frissere adem doordat bacteriestammen die in jou mond leven deze zuurgraad niet overleven.

Grapefruit bevat heel veel vitaminen zoals onder andere vitamine C en E. Verder bevat de grapefruit het stofje pectine, dit werkt specifiek tegen aderverkalking, heel handig om te weten omdat de doodsoorzaak nummer 1. in Nederland hart en vaatziekten is! Door af en toe een grapefruit te eten verminder je de kans op zo’n nare ziekte misschien wel. Ook staat grapefruit bekend om het verkleinen van vetcellen, je wordt er dus slanker van! Ik zeg: genoeg reden om af en toe een grapefruit te eten!

Mango’s zijn hartstikke gezond! Ze bevatten naast een grote hoeveelheid vitamine C ook de vitaminen B6 (goed voor de stofwisseling), E (belangrijk als anti-oxidant, beschermt de cellen) en A (zorgt voor de huid en ogen). Verder bevat een mango ook nog kalium, magnesium, calicium, ijzer en zink. Ook zorgt het glutaminezuur dat in mango’s zit voor een betere concentratie! Superfruit dus.

Banaan: In bananen zitten suikers die snel in je lichaam worden opgenomen, daarom krijg je al snel een enorme energie boost! Goed voor tijdens het studeren dus! Ook zitten in bananen goede stoffen namelijk kalium en vitamine B6. Vitamine B6 zorgt voor een goede samenwerking tussen zenuwen en spieren, in 1 banaan zit 34% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6.

image-2015-03-17(6)

Dat was de shake van de week alweer! Ik zou het leuk  vinden als jullie een foto van shake maken als jullie hem zelf gaan maken, deze op instagram posten en @xBeautypolice taggen!

Liefs,

Marloes

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply