Food&Drinks

Shake van de week #6 – Raw chocolate shake

21 oktober 2014
image-2014-10-15(18)

Ik heb, al zeg ik het zelf, weer een hele lekkere shake van de week bedacht! Namelijk de Raw chocolate shake, en zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van chocola? Wil je weten wat er in zit? Lees dan verder.

image-2014-10-15(18)

De ingrediënten voor 2 shakes zijn:

  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
  • Een halve avocado
  • 1 banaan
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel rauwe honing

Doe ik allemaal bij elkaar in de blender en blend dit tot dat je geen stukjes banaan of avocado meer ziet.

Voor de topping:

  • Rauwe cacao snippers
  • kokos schaafsel
  • 2 of 3 walnoten

image-2014-10-15(19)

image-2014-10-15(11)

De cacao snippers vallen onder de superfoods, supergezond om als topping te gebruiken! Ik heb dit zakje gekocht bij de Albert Heijn voor €5,39. Hier kan je heel lang mee doen.

image-2014-10-15(12)

Amandelmelk gebruik ik om het geheel makkelijk te kunnen blenden, zodat het geen hele dikke massa wordt.

image-2014-10-15(14)

Avocado gebruik je om het geheel iets dikker en romiger te maken, ook een veel gebruikt product in zelfgemaakte chocolademousse. En de banaan is gewoon heel erg lekker door deze shake :).

image-2014-10-15(13)

Rauwe cacao is te koop bij de ekoplaza maar je kan het natuurlijk ook bestellen op internet.

Waarom is deze shake gezond?

Rauwe cacao: Dit is supergezond! Het bevat namelijk honderden bioactieve stoffen en zit vol met anti-oxidanten. Ook heeft rauwe cacao een gunstig effect op je hart en bloedvaten! Verder zit er in cacao net zoals in chocola een stofje dat endorfine aanmaakt waardoor je je gelukkiger gaat voelen, en dat is iets wat we allemaal willen toch? Waarom rauwe cacao en geen gewone cacao? Rauwe cacao is ongeraffineerd en wordt gedurende het verwerkingsproces niet verhit waardoor alle voedingsstoffen in hun waarde blijven.

Cacao snippers: Voor cacao snippers geldt in principe hetzelfde als voor rauwe cacao poeder, het is dus supergezond! Neem deze snippers echter met mate, dat dit product onder de categorie superfoods valt betekent niet dat je geen andere voedingsstoffen meer binnen hoeft te krijgen, een gezond en gevarieerd voedingspatroon is heel belangrijk.

Amandelmelk: Zoals op de verpakking al te zien is bevat amandelmelk anti-oxidanten en vitamine E Ook is deze melk rijk aan calcium wat je botten  ten goede komt.

Avocado: Een avocado zit bomvol omega-3 vetzuren, kalium en vitamine B1, ook heeft een avocado voor een vrucht een superlaag suikergehalte. Kalium helpt bij het regulieren van de bloeddruk en helpt daarom bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, omega-3 vetzuren hebben een positief effect op de hersenen en helpen daarom agressieve en depressieve gevoelens te verminderen, buiten al deze goede stoffen is een avocado natuurlijk ook gewoon ontzettend lekker! Ik zeg: genoeg redenen om af en toe een avocado te eten!

image-2014-10-15(21)

Ik ben onder de indruk! Want zeg nou zelf, een leven zonder chocola zou toch een stuk minder lekker zijn! Wat het mooie is in dit geval: je combineert lekker met  gezond, zonder dat je het eigenlijk door hebt krijg je heel veel gezonde voedingsstoffen binnen.

Gaan jullie deze shake proberen? Zo ja, post dan een foto op instagram en tag @xbeautypolice

Ik ben heel benieuwd naar jullie foto’s!

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply