Food&Drinks

Vegan Challenge!

2 februari 2015

Ik vind dat ik de laatste tijd niet bewust genoeg nadenk over wat ik eet, en dat merk ik aan alles! Mijn huid is onzuiverder geworden en ik voel me schuldig als ik snel weer een ‘ongezonde hap’ heb weggewerkt. Om meer inzicht te krijgen in wat ik eet en omdat ik bewuster wil gaan leven ga ik een challenge met mezelf aan: de Vegan Challenge! Ik ga een maand lang geen dierlijke producten eten, en geloof me, dat is moeilijk! In ontzettend veel voorverpakte producten zitten namelijk dierlijke producten. Om jullie up-to-date te houden post ik een maand lang elke zondag een eet dagboek en vegan-recepten op mijn blog.

Ik ben zelf geen vegetariƫr al eet ik heel erg weinig vlees, de reden: ik houd er gewoon niet zo van. Een maand lang geen vlees eten kost mij denk ik daarom ook niet zo veel moeite maar alle andere dierlijke producten, poeh! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel vervangende producten te verkrijgen zoals bijvoorbeeld soja yoghurt en soja melk. Ik wil met deze challenge graag laten zien dat bewust eten heel belangrijk is omdat er al heel snel dierlijke vetten of toegevoegde E-nummers in producten zitten die weer bestaan uit dierlijke producten. Kortom, je hebt helemaal niet door hoeveel dierlijke producten je op een dag eet.

Vegan challenge

En niet alleen voor de dieren maar ook voor het milieu, hebben jullie er wel eens over nagedacht hoeveel water het kost om 1 dier te slachten? Ontzettend veel. En wij dragen hier als carnivoren allemaal ons steentje aan bij. Een maand is helemaal niet zo lang, maar wel lang genoeg om je van dit soort dingen bewust te worden.

Misschien krijg ik hier veel kritiek op, misschien halen mensen hier inspiratie uit, wie weet! Ik denk dat als er meer mensen bewuster zouden eten het al een hele hoop scheelt. Daarom nodig ik jullie allemaal uit om mee te doen met deze challenge!

De eerste maandag van februari, vandaag, begin ik met deze challenge en maandag 2 maart stop ik er mee. Doen jullie ook mee?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maud 2 februari 2015 at 17:56

    Ik doe al altijd mee šŸ™‚ Ik ben vegatarier

    • Reply Marloes 2 februari 2015 at 18:37

      Heel goed Maud! Eet je veganistisch of vegetarisch? Ik ga een maand lang naast geen vlees ook geen andere dierlijke producten eten, dus ook geen melk, eieren, boter, kaas etc! šŸ™‚

    Leave a Reply