Food&Drinks

Vegan Challenge – Eet dagboek #4

2 maart 2015

Wow! Mijn laatste eet dagboek alweer, en dan heb ik er gewoon vier hele weken opzitten! Time flies. Deze week heb ik een extreem drukke week gehad maar wel ontzettend gezellig. Ik had vriendinnen die kwamen eten en heb met collega’s frietjes gegeten. Kijken jullie mee?

Eigenlijk ben ik best blij dat dit de laatste week was en het er eindelijk op zit. Het heeft me best veel moeite gekost op sommige momenten om niet te cheaten. Soms is er voor vegans zo weinig te vinden! Dan kies je toch liever voor de makkelijkere weg. Maar ik ben heel strikt geweest en heb me keurig aan de regels gehouden. Geen dierlijke producten dus.

Natuurlijk ga ik door met plantaardig eten en drinken en blijf ik plantaardige ‘melk’ kopen, maar daarnaast ga ik wel weer dierlijke producten in mijn voeding toevoegen. Af en toe een eitje is toch wel heel erg lekker.

Het is me wel gelukt om bewuster te eten. Ik heb ontzettend veel ingrediëntenlijsten moeten checken en ben tot de conclusie gekomen dat er zoveel troep in eten wordt verwerkt om het bijvoorbeeld langer houdbaar te houden of om het een mooier kleurtje te geven. Tsja , de consument is best verwend met dat soort dingen terwijl het eigenlijk zó overbodig is.

Genoeg gepraat. Laten we overgaan naar mijn daadwerkelijke eet dagboek.

Maandag 23 februari

Ik ging heel vroeg met de trein naar Groningen omdat ik daar een vergadering had met mijn projectgroep. Als ontbijt at ik een italiaanse bol met tomaat en avocado. Hiernaast dronk ik een kop thee.

In de trein had ik eigenlijk niks gegeten en daarom had ik best trek gekregen. Tijdens de vergadering was ik ook blij dat iemand een zak maisbrood had meegenomen dus ik heb snel even een boterham meegepikt.

Op school lunchte ik met een salade met gegrilde groenten en Alpro soya red fruits, de plantaardige Fristi variant.

image(28)

Ik had tot vijf uur college en om zes uur had ik afgesproken met een vriendin, Loulou, bij de Jumbo om boodschappen te doen. Loulou maakte een super lekkere rode linzensoep voor ons, over het recept heb ik afgelopen maandag een blogpost geschreven. Je kan het hier lezen: Loulou’s rode linzensoep

image(27)

‘S avonds hebben we gezellig gekletst en thee gedronken.

Dinsdag 24 februari

Maandag had ik een paar boodschappen gedaan waaronder een half maisbrood en ontbijtkoek. Ik ontbeet dus met ontbijtkoek en kale maisboterhammen. Een beetje saai eigenlijk. Hiernaast dronk ik thee.

Ik nam de zak maisbrood mee naar de bibliotheek waar ik vervolgens aan een paper heb gewerkt. Ik heb daar ongeveer nog 3 boterhammen gegeten en een flesje water opgedronken.
Toen ik klaar was liep ik naar huis en ging ik onderweg meteen even naar de markt. Ik kocht hier 2 avocado’s, 2 stengels bleekselderij, 2 appels en 1 kiwi voor welgeteld 2 euro. Het is echt zo goedkoop op de markt!

Eenmaal thuis riep ik mijn huisgenootje waarna we samen shakes hebben gemaakt met banaan, appel, bleekselderij, kiwi, soya melk en Alpro Mild&Creamy Naturel. Super lekker! Hierna dronken we nog even thee en toen moest ik alweer naar school toe.

Ik had college tot vijf uur en daarna ben ik meteen doorgegaan naar mijn werk waar ik een barista cursus zou geven aan mijn collega’s maar eerst gingen we gezellig met z’n allen friet eten!

Eerlijk is eerlijk, ik mocht alleen friet met ketchup en daar heb ik me aan gehouden, ook al had ik een kroket ook best lekker gevonden …

‘S avonds heb ik nog een flesje Ice Tea green gedronken en verder eigenlijk niks meer!

Woensdag 25 februari

Ik begon mijn dag met, hoe kan het ook anders, maisbrood. Dit keer wel met een halve avocado, hiernaast dronk ik een glas water. Op school had ik een gesprek met een docent waarna ik even een kopje koffie in de stad ging drinken. Toen even snel naar huis om een paar boterhammen met Puur&Eerlijk pesto van de AH in het tosti ijzer te gooien. Hierbij dronk ik de Choco drink van Alpro, ik vind hem nog lekkerder dan de ‘enige echte’ chocomel als ik eerlijk ben.

image(29)

Op naar mijn werk, waar ik een kop thee heb gedronken. Vervolgens nog twee uurtjes college waarna ik naar de AH ben gelopen waar ik had afgesproken met een vriendin. Ik was totááál inspiratieloos over wat ik wilde koken. Dus hoe toevallig dat er tijdens het wachten een collega kok van me ook stond te wachten bij de AH! Hij gaf me super goede tips voor een lekkere vegan maaltijd en zonder enige twijfel heb ik meteen die ingrediënten ingeslagen.

We hebben risotto met kerrie, kokosmelk, champignons, paprika en tomaatjes uit de over gegeten. Super lekker.

image(30)

Natuurlijk hebben we ’s avonds nog lekker gekletst en thee gedronken.

Donderdag 26 februari

‘S ochtends at ik maisboterhammen met een halve avocado en dronk ik de Choco drink van Alpro, om half 10 moest ik werken en daar heb ik een kop thee en een soja cappuccino gedronken. Verder was mijn dag eigenlijk niet zo heel spannend, ik had eindelijk weer een beetje tijd voor mezelf en daar was ik echt aan toe.

Ik lunchte met maisboterhammen (de zak is nu op haha) wéér 1 hele zak brood opgegeten in m’n eentje deze week! Hier smeerde ik een beetje pesto op.

De rest van de middag heb ik een aantal wasjes gedraaid, mijn kamer opgeruimd en nog even aan school gewerkt. Ik kreeg al best wel vroeg trek en daarom kookte ik vast quinoa om het vervolgens af te laten koelen zodat ik er een salade van kon maken.

In de salade ging: 1 kleine rode ui, 3 tomaten, 1/2 citroen (sap), een handje olijven, een halve komkommer en een halve avocado. Dit is echt zo lekker.

image(31)

Na het eten krijg ik altijd zin in iets zoets met thee. Maar ik had natuurlijk niks in huis, ik had gehoord over een vegan hazelnootchocolade reep en die moest ik natuurlijk proberen! Ik fietste naar de Ekoplaza en daar kocht ik 150 gram van deze ‘Vego’ chocola voor €3,49. Extreem duur .. maarja, ik was er al helemaal heen gefietst dus ik heb het maar meegenomen. Nu had ik wel hele hoge verwachtingen van deze chocola! Ik had al goede verhalen gehoord.

image(32)

Tsja, wat moet ik ervan zeggen, het was niet helemaal wat ik had verwacht. Ik miste de bite, het was een soort zachte chocola met heel veel hazelnoten. Nee, ik als chocolade liefhebber vond dit niet super. Echt heel erg jammer voor dat geld!

image(33)

‘S avonds heb ik lekker veel thee gedronken en nog even aan school gewerkt.

 Vrijdag 27 februari

Ik stond op en ik had niks meer te eten in huis behalve een appel. Dus die heb ik maar opgegeten. Hierbij dronk ik mijn laatste glas Alpro choco drink.

Om 9:00 begon mijn school en ik moest een presentatie geven dat ging best prima! Hierna ging ik naar huis en heb ik mijn puinhoop opgeruimd, 2 wasjes gedraaid en afgewassen. Zo dan gaat de tijd snel joh! Om 13:00 moest ik alweer beginnen met werken dus ik ging nog even snel brood halen op de markt en heb 2 boterhammen gegeten. Op mijn werk heb ik een kop thee gedronken.

Nog een bakje met fruit na mijn werk, dit was over, super lekker! En nog twee boterhammen.

‘S avonds at ik bij Jay. Zijn moeder had quinoa salade gemaakt met bieten, pistache nootjes en kappertjes. Mmmmmm hele lekkere combinatie. Alle ingrediënten waren overigens biologisch, behalve de pistache nootjes. Good job!

image(34)

Zaterdag 28 februari

Ik had afgesproken om te ontbijten met vriendinnen bij de Bagels&Beans, ik wist echter dat ik maar heel weinig keus zou hebben dus ik heb thuis nog 2 sneetjes brood gegeten (zonder beleg) en een kop groene thee gedronken.

Daarna ging ik door naar Bagels&Beans waar ik een frambozen sapje en een chai latte met sojamelk heb gedronken. Ook at ik een kaneel/rozijn bagel met banaan, ahornsiroop en  kaneel. Het was lekker!

image(35)

‘S middags zat ik best vol dus ik heb niet zoveel meer gegeten. Wel maakte ik een smoothie met verse dadels, banaan en amandelmelk. Dit was echt extreem zoet door de dadels! Maar wel heel lekker 🙂

Rond 5 uur at ik stamppot met groene kool gemaakt met: groene kool, amandelmelk, aardappels en nog wat kruiden. Later op de avond kreeg ik toch nog best weer trek en daarom maakte ik een broodje met tomaat, avocado, peper en zout.

Ik heb nog wat voor school gedaan en TV gekeken en daarbij kon chips natuurlijk niet ontbreken! Ik at een handje naturel Pringles (Pringles zijn vegan!)

De rest van de avond heb ik thee gedronken.

Zondag 1 maart

Vandaag moest ik weer werken! Ik ontbeet met groene thee en een broodje met tomaat en avocado. Op mijn werk lunchte ik met een bagel met tapenade, rucola, zontomaatjes en avocado. I know, ik eet echt heel veel avocado’s. Maar ze zijn gewoon zo lekker!

image(36)

De rest van de middag heb ik niks gegeten en daarom had ik enorme trek toen ik thuis kwam. Ik was er zelfs een beetje duizelig van. Ik maakte daarom woknoedels met broccoli, thaise roerbakmix en terriyaki woksaus. Hierna zat ik gelukkig goed vol 🙂

image(37)

‘S avonds heb ik nog een paar pringles gesnackt en verder heb ik eigenlijk niks meer gehad! Alleen nog maar thee gedronken.

Maandag 2 maart

Ik moest weer vroeg naar Groningen maar de treinen hadden ontzettend veel vertraging .. ik heb er van deur tot deur zeker 3 uur over gedaan. Pffff. Gelukkig had ik thuis goed ontbeten met een maisbol met avocado en tomaat. En natuurlijk groene thee.

image-2015-03-02(1)

In Groningen had ik een afspraak en ik was eigenlijk al te laat maar omdat ik anders helemaal geen tijd had om wat te eten heb ik bij de AH snel een half maisbrood gehaald. Tijdens de meeting heb ik tussendoor dus droge maisboterhammen gegeten. Als brood vers is vind ik het helemaal niet zo erg om er niks op te doen, dan vind ik het zo eigenlijk al heel erg lekker!

‘S middags snackte ik tussendoor verse dadels, ze zijn gezond en extreem zoet, mmmmmm

image-2015-03-02

Voor het avondeten had ik niet zo heel veel inspiratie. Omdat het de laatste dag van mijn Vegan Challenge is wilde ik eigenlijk uitgebreid gaan koken maar dat is er niet echt van gekomen. Ik heb heel veel recepten gezocht maar het was allemaal nét niet waar ik zin in had!

Daarom maakte ik pasta met zelfgemaakte pastasaus. Hierin deed ik: Verse tomaten, paprika, courgette, wortel, ui, knoflook, verse basilicum, oregano en wat peper.

image-2015-03-02(2)

‘S avonds heb ik nog wat dadels gegeten en overgebleven worteltjes. En thee natuurlijk!

Zo. Mijn Vegan Challenge zit erop!

Ik kan zeggen dat ik enorm trots op mezelf ben dat ik dit heb gedaan. Ook al was het soms lastig, ik heb er geen moment spijt van gehad. En achteraf kan ik terug kijken op een hele mooie maand waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb veel over voeding geleerd, over dieren en ook nog eens extra mensenkennis opgedaan.

Ik wil iedereen die me heeft gevolgd heel erg bedanken voor alle steun! Ik heb nu een andere kijk op producten die dierlijke ingrediënten bevatten en daar ben ik heel erg blij mee.

Hoe hebben jullie deze Vegan Challenge ervaren?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daphne 2 maart 2015 at 20:52

    Echt heel knap van je!

  • Leave a Reply