Food&Drinks

Vegan Challenge – Eetdagboek #3

22 februari 2015
Veganchallenge3

Joehoeee we zitten alweer op 3/4. Time flies! Deze week heb ik weer een aantal super leuke ontdekkingen gedaan op het gebied van vegan lifestyle en natuurlijk ga ik die vandaag met jullie delen.

Ik moet zeggen dat ik echt respect heb voor die diehard vegans! Ze hebben een doel en een levensovertuiging en die streven ze na hoe moeilijk dat soms ook is, want geloof me, de maatschappij werkt niet mee. Ik heb in de afgelopen drie weken van mensen behoorlijk wat dingen naar mijn hoofd geslingerd gekregen: ‘Joh, wat een onzin, doe maar gewoon normaal dan doe je al gek genoeg’ etcetera etcetera.

En ook het vinden van eten is echt een uitdaging. Normaal gesproken liep ik altijd de supermarkt in zonder maar ergens over na te denken, ingrediënten lijsten checken, waarom zou ik? Nu heb ik het gevoel dat ik een soort jagers en verzamelaars bestaan lijdt in de supermarkt. Alle ingrediëntenlijsten uitpluizen, de hele winkel kriskras door en een zeker een half uur later ontzettend blij zijn met mijn verzamelde vegan spulletjes.

Maar genoeg gepraat! Laten we beginnen met het echte werk, mijn eetdagboek!

Maandag 16 februari

Waar ik vorige week mee eindigde in mijn 2e eetdagboek , begon ik deze week mee .. pizza! Mijn huisgenoten hebben me een keer vertelt dat pizza als ontbijt echt géweldig moet zijn. Ik vond het wel oké, het was dat ik niks anders in huis had en geen tijd meer had om naar de supermarkt te gaan, anders had ik zeker wat anders gegeten. Misschien komt het ook omdat ik de pizza gewoon koud rechtstreeks uit de koelkast at? Want een warme maaltijd ’s ochtends? Nee dankje, dat sla ik over.

image-2015-02-15(6)

Op school lunchte ik met een salade en met een soja cappuccino. Omdat ik een hele lange dag op school zou hebben had ik zelf nog een zakje cashewnoten en een appel meegenomen. Tussendoor dronk ik de hele dag water.

image(15)

‘S avonds voelde ik me niet top en ik had totaal geen zin om te koken .. hoopvol struinde ik thuisbezorgd.nl af in de hoop iets veganistisch te vinden. En ja hoor! Hebbes! The Dutch Weed Burger! Ik kende deze burger al omdat ik naar de lancering was geweest bij Bagels&Beans Ijdock afgelopen zomer en toen vond ik hem zo lekker.

Het mooie was dat deze burger gewoon gewoon praktisch bij mij om de hoek word gebakken en ik er dus naartoe kon lopen.
image-2015-02-17(5)

Dit waren de ingrediënten: zeewierbroodje, zeewierburger, zeewiersaus, sla, tomaat, gebakken ui en gebakken champignons. En het was echt god-de-lijk. Ik overdrijf niet, ik vind dit misschien nog wel lekkerder dan een burger van vlees. Op thedutchweedburger.nl kan je kijken of deze burgers ook in een restaurant bij jou in de buurt worden geserveerd.

‘S avonds heb ik een kwarkbrood gebakken met de volgende ingrediënten:
250 g tarwebloem, 100 g rozijnen, 2 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels suiker, 1 zakje bakpoeder (circa 16 gram), 400 g Mild&Creamy Naturel van Alpro

Gooi dit allemaal bij elkaar, goed mengen, stort het in een bakvorm, half uurtje bakken op 200 graden en voila! Je ‘kwark’brood is klaar! Echt heerlijk met een beetje jam erop gesmeerd.

Dinsdag 17 februari
Ik begon de dag met mijn zelfgebakken kwarkbrood en een kop groene thee, een goed begin al zeg ik het zelf! Vervolgens ging ik snel door naar mijn werk waar ik nog een kop groene thee heb gedronken.

Als lunch had ik wéér een salade, niet zo gek, want het is snel, makkelijk, gezond en lekker (en vegan natuurlijk). Naast de salade dronk ik een pakje Alpro Soya red fruits.

image(16)

Ik moest naar school van 13:00 tot 17:00 en heb in die tijd eigenlijk helemaal niks gegeten en gedronken .. eenmaal thuis had ik ook best trek gekregen en ik ben eigenlijk meteen boodschappen gaan doen. Op de markt scoorde ik wat groente en ik de supermarkt heb ik de rest van mijn boodschappen gedaan. Ik ging voor een risotto met champignons, prei en paprika on the side. Een goede combi zeg ik zo. Het was namelijk echt heel lekker.

image-2015-02-17(6)

‘S avonds heb ik nog een paar losse mais boterhammen gegeten (yeaaahhhh deze zijn vegan! ik ben zo dol op maisbrood) en groene thee gedronken.

Woensdag 18 februari

‘S ochtends begon ik de dag met 3 maisboterhammen zonder iets erop en een kop groene thee, hierna had ik een paar uurtjes college en ik was rond 13:00 weer thuis. Ik had ondertussen best trek gekregen en heb de risotto van gisteravond opgegeten.

Misschien een rare tik, maar ik vind het eigenlijk maar niks om eten op te warmen in de magnetron en dat is de reden dat ik restjes meestal koud opeet, zo dus ook de risotto, best lekker zo koud!

Jay kwam ’s middags en om de middag goed te beginnen heb ik een shake gemaakt met banaan, aardbeien en Soja drink mild van Alpro, een super lekker en gezond tussendoortje.

image(17)image(18)

We gingen even de stad in om te shoppen en om 17:00 begonnen we een beetje trek te krijgen. We liepen de Hema in met het idee om alleen iets te gaan drinken maar omdat alles zo goedkoop was besloten we ook nog wat te gaan eten .. voor een veganist is het niet makkelijk om iets te vinden bij de Hema, op en in bijna alle broodjes zit kaas, echt heel vervelend. En de warme maaltijden die ze er verkopen bevatten allemaal dierlijke producten. Daarom koos ik uiteindelijk voor een bordje friet met ketchup, lekker, en vegan!

Mmmm.. 17:00 was niet zo’n goede tijd om friet te gaan eten met in het vooruitzicht dat er nog avond gegeten moest worden.

image(19)

We hebben even een paar uurtjes gewacht en daarna zijn we naar de Jumbo gelopen. Ik vind dat de Jumbo toch een veel uitgebreider assortiment heeft voor veganisten dan de Albert Heijn.

We gingen voor een salade, een rucolamelange, met cherrytomaatjes, komkommer, pijnboompitjes, croutons en een naturel dressing. Jay had in zijn salade nog een paar gebakken champignons en een beetje prei.

Hiernaast hadden we maiskolven, oooooh wat is dit lekker. We hebben deze kolven gekookt in water met een beetje suiker (ongeveer 1 eetlepel) en na het koken hebben we er een klein beetje zout overheen gestrooid. Lekker!

image-2015-02-20(6)

Ook hadden we bij de Jumbo bapao broodjes meegenomen, natuurlijk vegan en die hebben we lekker opgegeten ’s avonds.

Donderdag 19 februari

Oef, de wekker ging om half 7 omdat ik om kwart voor 8 op mijn werk moest zijn. Lekker vroeg, vooral omdat het de avond ervoor best laat was geworden.

Ik begon mijn dag met een banaan want verder had ik niks in huis. Oeps.

Op mijn werk dronk ik een soja cappuccino en als lunch at ik (alweer) een salade, dit keer met gebakken aardappeltjes, pasta, olijven, zontomaatjes, ijsbergsla en kruiden. Lekker vullend dus 🙂 Hierbij  dronk ik een flesje water.

image(20)

Als de wiedeweer naar huis om me snel om te kleden en daarna had ik weer college. Ik at een klein stukje pure chocola van verkade die ik nog in de koelkast had liggen, mijn guilty pleasure van vandaag.

Op de terugweg van college naar huis kocht ik bij de AH een potje puur&eerlijk biologische pesto, deze pesto bevat geen kaas en is echt heerlijk. Verder kocht ik een paar tomaten en een half maisbrood. Tsja, dat kan niets anders betekenen dan: tosti’s!

Ik smeerde een laagje pesto op een boterham, deed hier tomaat bovenop, andere boterham erop, in het tosti apparaat en voila! Tosti’s zijn echt mijn comfort food, ik ben er dol op.

S’avonds maakte ik ook nog spaghetti met dezelfde pesto, een beetje kaal maar best lekker uiteindelijk.

image-2015-02-20(7)

Na het eten gingen we met ons huis koffie drinken in de stad, het was koopavond.
Ik verbaas me eigenlijk over hoe weinig ik eet op een dag als deze, als ik het zo allemaal teruglees. Normaal gesproken snack ik veel meer tussendoor maar dat is nu gewoon niet zo makkelijk meer. Ik denk dat ik toch nog maar een paar Snelle Jelle’s aan moet schaffen.

Vrijdag 20 februari

Ik begon de dag met een paar maisboterhammen zonder iets erop en een kop thee. Nog even snel huiswerk maken en door naar school waar ik na mijn les een vegan warme chocolademelk haalde die bestond uit opgewarmde soja melk met een pure spoonful of chocolate.

image(21)

Onderweg naar huis haalde ik op de markt nog even wat fruit en ik maakte de shake voor volgende week. Dit is een echte vegan ontbijt shake geworden met allerlei lekkere dingetjes! Dinsdag komt deze shake online :). Ik at tussendoor nog een paar maisboterhammen en toen was de zak alweer leeg! Ik heb deze week in m’n eentje gewoon één heel maisbrood opgegeten terwijl ik normaal gesproken al moeite heb om een half brood in één week op te krijgen.

Ik pakte de trein naar Deventer waar ik rond etenstijd aankwam. Er stond geen eten klaar en daarom maakte ik zelf even snel iets makkelijks. Gebakken aardappeltjes en doperwtjes, een prima maaltijd al is het wel beter om er een vleesvervanger bij te eten.

image-2015-02-22

‘S avonds dronk ik thee en at ik chips, de Tyrrells sea salt & vinegar English crisps.

Zaterdag 21 februari

De dag begon goed met een smoothie met banaan, vers geperst sinaasappelsap en amandelmelk. Verder heb ik de hele ochtend lui op de bank gehangen in mijn onesie.

Rond het begin van de middag ging ik met mijn moeder en mijn zusje boodschappen doen en we hebben flink ingeslagen onder andere voor de lunch.

Ik lunchte een italiaanse bol met hummus, sla, tomaat, avocado peper en zout .. ohhhhh dit was zo lekker.

image(22)

Niet heel erg lang daarna stond het ‘avond’eten al op tafel omdat mijn moeder al vroeg moest werken had ze wat eerder gekookt. Het was rauwe andijvie stamppot, mijn stamppot bestond uit aardappels, andijvie, amandelmelk, nootmuskaat en peper.

image-2015-02-22(1)

De rest van de middag en avond was ik alleen thuis en heb ik even goed aan school gezeten (en tussendoor heel veel gesnackt ik heb in totaal 2 Snelle Jelle’s gegeten, een halve zak (100 gram) pistache nootjes en een hand vol pringles chips. Ja, goed bezig Marloes, ik weet het.

Verder heb ik ook nog een heel pak Healthy people granaatappel/frambozen sap opgedronken.

Zondag 22 februari

Omdat ik zondag altijd de hele dag moet werken en maar één keer lunchpauze heb vind ik het belangrijk om goed te ontbijten. Ik begon de dag daarom met een italiaanse bol met sla, tomaat en avocado. Hierbij dronk ik een smoothie van amandelmelk, banaan en aardbei.

Ik lunchte op mijn werk een alles bagel belegd met olijventapenade, rucola, zontomaatjes en avocado. (Ik weet het, ik eet echt veel avocado).

image(24)

Verder heb ik op mijn werk thee, soja cappuccino en limonade gedronken. (op onderstaande foto staat een cappuccino met gewone melk, gewoon omdat deze mooier is dan met soja melk, maar ik heb wel echt een soja cappu gedronken:) )

image(23)

‘S avonds had ik wat spannend op het menu staan: 100% plantaardige nuggets, het moesten een soort kip nuggets voorstellen. Ik was enorm benieuwd! Hiernaast kookte is basmati rijst met paprika en prei en dit wokte ik nog even in een teriyaki sausje.

De nuggets waren echt niet lekker, ze waren wel knapperig maar de rest, nee. Dit ga ik niet nog een keer eten.

image(25)

De rest van de avond heb ik nog een smoothie gemaakt met aardbei en banaan en heb ik nog een Snelle Jelle gegeten.

Zo, nog één week te gaan!

Hoe vonden jullie dit eet dagboek?

Liefs,

Marloes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply