Beauty

Waarom je vaker zou moeten lachen

21 juni 2015

Natuurlijk weet iedereen al dat lachen gezond is, maar hoe gezond is het echt? Zelf merk ik dat als ik down ben en iemand me aan het lachen maakt ik me meteen stukken beter voel. Voor mij werkt het als een soort van natuurlijke pijnstiller. Het is ook één van de makkelijkste manieren om er heel erg goed uit te zien .. mensen vinden je namelijk veel mooier als je lacht!

1. Als je lacht ben je aantrekkelijker. Dit is uit onderzoek gebleken: duizend Britten kregen foto’s te zien van vrouwen met make-up die niet lachten en vrouwen zonder make-up die wel lachten. De vrouwen zonder make-up die lachten werden massaal aantrekkelijker gevonden. Des te meer reden om vaker te lachen.

 2. Het geeft je immuunsysteem een boost. Lachen schijnt je bloedsomloop te verbeteren, en zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor infecties. Ik heb geen idee of dit echt zo is maar het klinkt best geloofwaardig!

Smile

Op de foto links probeer ik mijn lach in te houden, valt het op? hahaha

3. Van lachen wordt je gelukkig. Dit kan ik uit ervaring bevestigen! Tijdens het lachen wordt er endorfine aangemaakt, een hormoon dat een pijnstillend en kalmerend effect heeft en je gelukkig laat voelen.

4. Je zet veel spieren in beweging. Zonder dat je het überhaupt door hebt! In je gezicht zitten al 15 spieren en ook de spieren in je middenrif span je aan. Je bent dus ook een soort van aan het sporten. (niet echt natuurlijk, maar het klinkt leuk)

Ik zeg genoeg redenen om af en toe even te lachen, het is zo makkelijk en zo leuk!

Maakt lachen jou gelukkig?

Liefs,

Marloes

 

 

 

Bronnen: http://www.gezondheidsplein.nl/nieuws/lachen-maakt-je-mooi/item63782

http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/het-menselijk-lichaam/waarom-lachen-zo-gezond

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Northflix 8 juli 2015 at 10:03

    Wat een leuk artikel!
    En lachen kan je inderdaad opvrolijken 🙂

  • Leave a Reply