Welke vrouwelijke formule 1-coureurs zijn er momenteel?

De 5 vrouwelijke Formule 1-coureurs

Momenteel zijn er wereldwijd 5 vrouwelijke coureurs die actief zijn in de Formule 1. Ze zijn bekend onder de namen Danica Patrick, Susie Wolff, Simona De Silvestro, Carmen Jordá en Tatiana Calderón.

Danica Patrick

Danica Patrick is een Amerikaanse coureur die momenteel actief is in de IndyCar Series. Ze is de enige vrouw die een pole-positie in een NASCAR Sprint Cup race behaalde en de enige vrouwelijke coureur die meedeed aan de Indianapolis 500. In 2013 reed ze ook twee races in de Formule 1 voor het team van Sauber.

Susie Wolff

Susie Wolff is een Schotse coureur die momenteel werkzaam is als ontwikkelingscoureur voor het Williams-team in de Formule 1. Ze heeft meerdere malen gereden in testraces met het team en heeft ook gerekend in het DTM championship van 2012 tot 2015. In 2015 was ze ook de eerste vrouwelijke coureur sinds 1992 die mocht meedoen aan een Grand Prix.

Simona De Silvestro

Simona De Silvestro is een Zwitserse coureur die momenteel actief is in de Super Formula Japan Championship. Ze was ook actief betrokken bij diverse teams uit de Formule 1 waaronder Sauber, Lotus en Renault. In 2014 reed ze verschillende testraces voor Lotus F1 Team.

Carmen Jordá

Carmen Jordá is een Spaanse coureur die momenteel actief is binnen het Formula E racing team van Dragon Racing. Ze reed ook diverse testraces met Lotus F1 Team en volgde diverse ontwikkelingsprogramma’s binnen verschillende teams uit de Formule 1 zoals Force India, Renault en Williams F1 Team.

Tatiana Calderón

Tatiana Calderón is een Colombiaanse coureur die momenteel actief is binnen het Alfa Romeo F1 team als reservecoureur en ontwikkelingscoureur. Daarnaast rijdt ze ook regelmatig races binnen diverse kampioenschappen zoals GP2 Series, European Le Mans Series, FIA Formula 3 European Championship en Super Formula Japan Championship.

Welke prestaties hebben deze vrouwelijke formule 1-coureurs op dit moment?

De prestaties van de vrouwelijke Formule 1-coureurs

De vijf vrouwelijke coureurs die momenteel actief zijn in de Formule 1 hebben allemaal hun eigen succesverhalen. Danica Patrick behaalde de pole-position in een NASCAR Sprint Cup race en reed twee races in de Formule 1 voor het team van Sauber. Susie Wolff is ontwikkelingscoureur voor het Williams-team in de Formule 1 en was ook de eerste vrouwelijke coureur die meedeed aan een Grand Prix sinds 1992. Simona De Silvestro was betrokken bij verschillende teams uit de Formule 1 waaronder Sauber, Lotus en Renault en reed ook diverse testraces met Lotus F1 Team. Carmen Jordá reed ook diverse testraces met Lotus F1 Team en volgde diverse ontwikkelingsprogramma’s binnen verschillende teams uit de Formule 1 zoals Force India, Renault en Williams F1 Team. Tot slot is Tatiana Calderón momenteel actief binnen het Alfa Romeo F1 team als reservecoureur en ontwikkelingscoureur. Daarnaast rijdt ze ook regelmatig races binnen diverse kampioenschappen zoals GP2 Series, European Le Mans Series, FIA Formula 3 European Championship en Super Formula Japan Championship.

Momenteel staan ​​ze allemaal aan de vooravond van hun carrière als formule 1-coureurs. Met hun harde werk hebben ze bewezen dat ze net zo goed kunnen racen als mannelijke coureurs, maar hun prestaties op dit moment zijn nog niet genoeg om hen te helpen echt door te breken in de wereld van motorsport. Maar met hun toewijding en moedige inspanningen zijn ze vastbesloten om de top te bereiken, wat er ook gebeurt.

Wat zijn de beste stuurvaardigheden van deze vrouwelijke coureurs in de race?

De beste stuurvaardigheden van deze vrouwelijke coureurs in de race

Deze vrouwelijke coureurs hebben allemaal een unieke stijl van racen, maar ze hebben allemaal een paar gemeenschappelijke stuurvaardigheden. Danica Patrick is beroemd om haar goede race-instinct en vermogen om te anticiperen op veranderende situaties. Susie Wolff is bekend om haar consistentie en goede technische vaardigheden, waardoor ze altijd in staat is om haar voertuig in balans te houden. Simona De Silvestro heeft een goed oog voor detail en weet precies wat de banden nodig hebben om optimaal te presteren. Carmen Jordá heeft een natuurlijk talent voor het maken van strategische beslissingen, waardoor ze vaak voorsprong neemt op de concurrentie. Tatiana Calderón is bekend om haar sterke inzet en doorzettingsvermogen, waardoor ze kan blijven strijden totdat ze bij de finish komt.